Mellplasztika – szülés előtt, vagy szülés után?

Rengeteg nő teszi le a voksát a mellplasztika mellet, hiszen ahogy mondani szokás, ép testben ép lélek lakozik. Ez a fajta sebészeti beavatkozás pedig nem csak hatalmas önbizalmat és egészséges kisugárzást adhat, de a szerelmi életünket is jelentősen képes lehet felpörgetni. Általános kérdés viszont, hogy érdemes-e szülés előtt megcsináltatni a kebleinket, vagy várni kell vele a gyermekáldás utánig? Az alábbi cikkben most megkeressük rá a választ!

Jó döntésnek bizonyul a szülés előtti plasztika?

A szülés előtti mellplasztika természetesen egy nagyon is bevett szokás, nők ezrei csináltatják meg a kebleiket a gyermekáldás előtt. Sokakban viszont felmerül a kérdés, hogy a terhesség, illetve a szoptatás alatt valóban veszélyben lennének az implantátumok? Elöljáróban elmondhatjuk, hogy ez tévhit.

Nos, a műtét előtt minden esetben azt javasoljuk, hogy konzultáljunk arról orvosunkkal, hogy tervezünk-e gyermeket a jövőben. Hiszen ehhez mérten egy profi plasztikai sebész képes lehet úgy behelyezni az implantátumot, hogy az tökéletesen bírja a szoptatás által járó terhelést. Azt viszont teljes mértékben kijelenthető, hogy a szoptatás és a terhesség a megfelelő szakértelemmel végzett mellplasztika esetén nem jelenthet gondot a formás keblek megtartásában.

Plasztikai műtét szülés után

Sokan az alakkorekció miatt döntenek a szülés utáni mellplasztika mellett. Hiszen a szoptatás hatására sajnos könnyedén megereszkedhetnek az addig feszes keblek, így rombolva egy kissé a komfortérzetet, valamint a magabiztosságot.

Fontos hangsúlyoznunk azt, hogy a szülés után nem vághatunk bele egyből a mellplasztikába. Meg kell várnunk a szoptatási idő befejeztét, csak ennek lejárta után helyezhető be az implantátum. Ehhez minimum a szülés után lévő egy évnek el kell telnie ahhoz, hogy megfelelő módon tudjon regenerálódni a testünk.

Összegezve, szülés előtt, vagy után?

Nos, ez minden esetben egyedi meglátás kérdése. Teljesen biztosan állíthatjuk, hogyha jó szakember mellett teszi le a voksát, akkor ebben a kérdésben nem létezik rossz döntés. Hiszen akkor is képes lehet a tökéletes implantátum behelyezésre, amennyiben még nem, vagy akár már szült.

A beavatkozás megtervezésekor tartott konzultáción viszont teljesen őszintének kell lenni a szakemberrel. Hiszen egyes esetben születhet döntés arról, hogy csak szülés után végezzék el a műtétet. Erre főként akkor kerülhet sor, ha a mellplasztika utáni 1 évben tervezünk gyermekvállalást. Ekkora ugyanis nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy a beavatkozást elrontsák a szüléskor felgyülemlő hormonok.

Azonban, ha valakinek a mellplasztika után történő egy évben lesz gyermeke, és ezzel bármilyen komplikációt okoz az implantátumokat illetően, akkor sem kell kétségbe esni. Hiszen a modern technikának köszönhetően, egy másik sebészeti beavatkozással könnyedén korrigálni tudják a hibát mellimplantátum cserével, vagy akár mellfelvarrással.

loading...