Tippek teraszburkolat választásához és telepítéséhez

A terasz összképe nagyon sokat hozzátesz egy családi ház kinézetéhez, hangulatához. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségi, tartós, és egyben esztétikus burkolatot is válasszunk hozzá. Adunk néhány tippet a választást és telepítést illetően!

Saját szempontok szerinti választás

Bármilyen munkálatba is vágjuk a fejszénket, először érdemes végiggondolni, hogy mi a legfontosabb szempont számunkra. A minőség és a tartósság gyakran alapvető, ám emellett az esztétika is megjelenik, mint igény, hiszen mindenki számára fontos a jó kinézet. Teraszburkolat esetén szóba kerülhet a faanyag és a WPC használata is, melyek mindegyike remek célt szolgál.

A fa bizonyos szempontból esztétikusabb a WPC-nél, és természetes anyag lévén rendkívüli tartósságot várhatunk el tőle. A hosszú élettartamért azonban tennünk is kell, időnként faanyagvédő készítményekkel kell kezelni, hogy ne lepje el a gomba, penész és a kártevők.

A WPC a fa és a műanyag ötvözeteként szintén igen természetes hatást nyújt, ám a tiszta fával szemben semmilyen kezelést nem kell alkalmaznunk rajta a lerakás után. Sem a szálkák, sem a gomba, penész vagy kártevők nem okoznak gondot a műanyaggal való ötvözésnek köszönhetően. 

Így a WPC is remek választás lehet, és akár 20-25 évig is tartós marad. A faanyaggal ellentétben azonban számolni kell azzal, hogy 1-2 év elteltével a burkolat kivilágosodhat az UV-sugárzás miatt.

Nézd végig a Káplár fatelep kiváló teraszburkolatait, és dönts a nagyszerű minőség és esztétikus kinézet mellett!

Alternatív teraszburkolat betonból

Ha teraszunk, udvarunk nagy helyet foglal el, de csak bizonyos részén alkalmaznánk fa vagy WPC teraszburkolatot, szóba jöhet egy alternatív megoldás is. Gyermekes családoknál fontos szempont lehet, hogy a kocsibeálló tartós betonból készüljön, és akár a gyerekek is díszíthessék azt krétarajzokkal.

Ilyen esetben drága térkövek helyett öntött betonnal és egy kis kreativitással sajátos burkolatot hozhatunk létre. Érdemes magas minőségű betont választani, hogy egyenletes, repedezés nélküli végeredményt kapjunk. Ezután beton stencilformák segítségével egységes és akár absztrakt formákkal is díszíthetjük a felületet.

Minél nagyobb felület áll rendelkezésre, annál nagyobb kihívás lesz, de semmi sem lehetetlen, csupán nagy méretű betonsablonokat kell választani.

Telepítéshez szükséges kiegészítők

Fa és WPC teraszburkolat lerakásához szükségünk lehet néhány kiegészítő eszközre, amelyek nélkül a munkálatok nem kezdődhetnek el. A burkolathoz elsősorban lefogócsavart és kapcsot szükséges beszereznünk, hogy az elemek rögzítése problémamentes legyen. Ne feledkezzünk meg a párnafákról sem, melyek alátámasztják a teljes szerkezetet. 

Böngészd végig a Káplár fatelep széles kínálatát, és vásárolj minőségi, tartós és megbízható teraszburkolat-alapanyagot és kiegészítő eszközöket!

loading...