Tordai Bence lehet a Párbeszéd új frakcióvezetője, Szabó Tímeát leváltják, az MSZP-től különválnak

Az Ellenszel.hu parlamenti ellenzéki körökből úgy értesült, hogy Szabó Tímea leváltását tervezik a frakcióvezetői posztról a Párbeszédben, helyette Tordai Bence veheti át a helyét.

Tordai erősítené pártját, egyedül készülnek az EP-választásokra

Az európai parlamenti (EP-) kampányra készülne, amelyen nemcsak külön listával indul a Párbeszéd, de Jávor Benedek személyében már a listavezetőjüket is megnevezte. Tordai úgy látja, az MSZP–Párbeszéd-szövetség ilyenformán már nem létezik.

Váratlan fordulat az is, hogy Szabó Tímea lecserélése szóba került, úgy tűnik, alapjaiban változtatnák meg a párt hozzáállását az ellenzék egységéhez és a saját struktúrájukat is más irányvonalra terelnék. Karácsony Gergely is hátralépett, akit a választók MZP miatt büntetnek, megkezdődött a versengés a vezetői szerepért.

Gurmai Zita, a szocialisták listáról bejutott frakcióvezető-helyettese szerint szép emberi gesztus lett volna, ha a Párbeszéd képviselőt adott volna az MSZP-frakcióba, ugyanis korábban Burány Sándort a szocialisták „kölcsönadták” nekik, de őket a jelek szerint nem érdekelte, hogy az MSZP erősebb legyen – erről bővebben itt írtunk:

Gurmai Zita beszólt a Párbeszédnek, amiért nem adtak kölcsön az MSZP-nek képviselőt

loading...