Ungár Péter súlyos kritikát fogalmazott meg Karácsony Gergellyel és pártjával szemben

Kép forrása: MTI

„Én kevés szánalmasabb és fölöslegesebb, az ellenzék teljes hasztalanságát igazoló dolgot tudok elképzelni, mint ha a negyedik kétharmadot hozó súlyos vereség után két héttel, a parlamenti küszöböt együtt jelenleg át nem lépő két zöldpárt egymással kezd el keménykedni”

– írja Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a Facebookon arra az interjúra reagálva, amit a Telex készített Tordai Bencével. A Párbeszéd politikusa többek között arról beszélt ebben, hogy miért nem képzelhető el szorosabb együttműködés a két párt között.

Tordai szerint Ungárék „egy nagyon szoros szövetségbe álltak össze a Gyurcsány Ferenc vezette DK-val”, és azért sem tartja reálisnak a két zöld párt összefonódását, mert az LMP-t egyesek bevitték „a DK zöldtagozatának.” Tordai azt is elmondta, hogy Párbeszéd önálló listával indulna a következő, 2024-es európai parlamenti (EP) választáson, Jávor Benedek lenne a listavezető. Tordai szerint az EP-választás lehetőséget adhat arra, hogy ellenzéki pártok külön erősödjenek.

Ungár erre reagálva azt írta, hogy:

„örülünk, hogy a Párbeszéd a tizedik születésnapján úgy döntött, hogy egyszer elindul önállóan egy választáson.”

(Ez azt is jelentheti, hogy megszűnik az MSZP-Párbeszéd szövetség.)

Ungár szerint az újabb kétharmados vereség után nem érdekli a választókat, hogy a Párbeszéd külön indul majd az EP-választáson. Az LMP még nem tud „mosolyogva elindítani egy EP-kampányt”, szerintük „harci kiáltások helyett” az ellenzéknek még az önvizsgálatra kéne koncentrálnia.

„Főleg abban a pártban, aminek az elnöke azért lépett vissza az előválasztáson egy piaci fundamentalista jobboldali jelölt javára, mert állítása szerint a baloldali és zöld politikának nincs támogatottsága”

– tette hozzá Karácsony Gergely előválasztási visszalépésre utalva.

loading...