Oroszország-párti, EU- és Ukrajna ellenes tüntetést szerveznek Budapestre

Kép forrása: AFP

Putyin háborúját támogató tüntetést tartanak április 30-án Budapesten – derül ki az oroszhirek.hu Telegram-csatornájáról. Az oldal az egyik leguszítóbb Kreml-propagandaoldal magyar nyelven, a címlapján olyan anyagok olvashatók, mint az „Itt a videós bizonyíték, hogy az ukránok helyezik el a holttesteket Bucsában” – írja a 444.hu, amely kiszúrta az eseményt a Facebookon.

A háborútámogató menet 30-án szombat délután 1-kor indul a Hősök teréről, a menetelés az Andrássy úti orosz nagykövetségig tart.

A tüntetésre hívó, a Facebookra-esemény azzal kezdődik, hogy

„Elég volt a hazug médiából! Elég az ukrán és EU, USA hazudozásból! Elég a szankciókból!”

A putyinista szervezők, akik autósokat, motorosokat, rollereseket és biciklistákat is várnak, abban bizakodnak, hogy „ha a Németeknek megy, és Cipruson is ment akkor nekünk is menni fog!”

Az orosz propagandát terjesztők szerint

„Ne hagyjuk, hogy hülyének nézzenek az oroszellenes álhírekkel, és ne állítsák be kizárólag Oroszországot a rossznak a világ előtt csak mert 1-2 háttér hatalomnak ez az érdeke!”

Az eseményt a meghívó szerint egy „Háborúmentes, Hazugságmentes, Tolvajmentes EU-t” nevű fb-oldal szervezi, ami azokat a Putyin-párti kamu videókat posztolja, mint az oroszhirek.hu.

loading...