A kormánypárti újságíró Bencsik Gábor keményen szembefordult Orbán közmédiájával

Kép forrása: MTI

Eddig elképzelhetetlennek tűnő dolog történt meg kedd reggel: Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata újságírója keményen nekiment a közmédiának, miután Márki-Zay Péter meghívást kapott az M1 csütörtök esti műsorába, a 48 percbe. De nem azért szólt be nekik, mert meghívták az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltjét, hanem sokkal durvább okok miatt.

„Akkor most, a számomra is örvendetes negyedik kétharmad után veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan.

Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg

– fogalmazott Bencsik.

Hozzátette: ezt annak ismeretében mondja, hogy csütörtökön az M1-en Lánczi Tamás 48 perc című műsorának Márki-Zay Péter lesz a vendége. Szerinte a helyes az lett volna, ha a volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt a kampányban kap meghívást, hiszen „ma már alapvetően tét nélküli a beszélgetés”, de ez is valami.

„A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni”

– írta

loading...