Friderikusz Sándor: Aki Gyurcsánnyal magyarázza az ellenzék kudarcát, mondom még egyszer, az 16 éve Orbán foglya

Kép forrása: MTI

Friderikusz Sándor a YouTube-on futó Friderikusz Podcast című műsorában beszélt arról, hogy szerinte a Gyurcsány-ellenes elv egy 16 éves probléma, és aki ezt az elvet még mindig szajkózza, az maga is Orbán foglya.

Friderikusz Sándor:

Szóval én azt gondolom erről a két problémáról, ami Gyurcsány Ferencet illeti, hogy szerintem ez a Gyurcsány-ellenes elv ez önmagában véve egy 16 éves probléma és az, aki ezt a Gyurcsány-ellenes elvet még mindig szajkózza, az maga is Orbán foglya. Legyen politikus, legyen szavazó, legyen újságíró, legyen értelmiségi, szóval bárki.

Annak a 16 éves amortizációs kampánynak, illetve folyamatos agymosásnak a foglya, gondolom én, amelyet Orbán és gépezete működtet Gyurcsány Ferenc ellen. Ez 2006-tól, ha jól számítom, immár 16 éve tart. És ennek tulajdonképpen semmi köze nincsen Gyurcsány teljesítményéhez, sem személyes adottságaihoz, sem a kormányzásához, kizárólag szerintem a lejáratáshoz van köze.

A rendszerváltás utáni magyar történelemnek (…) nincs még egy olyan alakja, akit nem mérlegelnek, csak elítélnek, nem veszik figyelembe a kormányzása körülményeit, csak köpködve veszik szájukra a nevét, és ezt igen gyakran teszik.

Mondom, szavazók és újságírók egyaránt. Miközben a mai ellenzéknek az egyetlen olyan képviselője, aki képes távlatosan gondolkozni, aki profi politikus és a következőt én fényévekre látom tőle. Szerintem, aki Gyurcsánnyal magyarázza az ellenzék kudarcát, mondom még egyszer, az 16 éve Orbán foglya.

loading...