Orbán Viktor éppen most lehetetlenít el több tízezer magyar embert a nyugodt határon túli élet lehetőségétől

Fekete feliratot fújtak a Fidesz-irodára
Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook

Kárpátaljai magyarként Ukrajnában élni eddig sem volt az álmok netovábbja. Emlékezzünk csak a feszült politikai helyzetre a Gazprom-szerződés körül, a magyar nyelv használatának ukrán részről való ellehetetlenítésére, vagy a kettős állampolgárság körül kialakult botrányra. 

Egy felmérés szerint az ukránok Lengyelországot tartják a legbarátibbnak, míg Magyarországot a legellenségesebb európai országként jellemzik.

Orbán Viktor és a Fidesz Putyin-párti politikája előtt egész Európa értetlenül áll. A magyar vezetés továbbra is köti az ebet a karóhoz, az uniós tagság ellenére sem vezetünk be olyan súlyos szankciókat Oroszországgal szemben, mint ahogy azt mások teszik. Magyarország oroszbarát! Napilapok tucatjai hoznak le ilyen és ehhez hasonló cikkeket szerte a világon.

Orbán tizenöt millió magyarról gondoskodik. Köztük a kárpátaljai magyarságról. Legalábbis elmondása és a belénk sajtolt Fideszpropaganda szerint. Valójában azonban ennek pont az ellenkezője zajlik. A háború -remélhetőleg minél előbb – véget ér majd. Ukrajna újra szabad országként fog funkcionálni, a világ szinte összes országára hálával gondolva, akik mind kiálltak mellettük  a háborús helyzetben. Ránk, magyarokra vajon milyen szemmel fognak nézni?

Orbán Viktor éppen most lehetetlenít el több tízezer magyar embert a nyugodt határon túli élet lehetőségétől. Hiszen, ne legyenek illúzióink, az ukránok általánosítani fognak. Az oroszbarátként számon tartott magyarok milyen megítélésben, milyen bánásmódban részesülnek majd? Gyerekek mennek majd iskolába, ahol ellenségként tekintenek rájuk a saját osztálytársaik.

Orbán Viktor már megint túllőtt a célon, már megint mi lettünk az Unió különcei. Talán még nem késő visszakozni, mert egy dologban biztosak lehetünk: Ukrajna nem felejt!

loading...