Dobrev Klára: Orbánék már megint hazudnak, az EU már vissza is dobta a szégyenteljes levelét, amiben pénzért könyörög

Kép forrása: Dobrev Klára / Facebook

Orbánék már megint hazudnak. Szó sincs róla, hogy az EU Bizottság az ő közbenjárásukra folyósítana pénzt Magyarországnak – jelentette Csütörtök késő esti Facebook-posztjában Dobrev Klára.

A DK EP-képviselőjének írása:

Az Európai Unió fejlesztési alapjaiból nekünk járó több ezer milliárdnyi támogatást az ország továbbra sem kapja meg. Erről pedig csak és kizárólag Orbán Viktor tehet. Mert olyan elnyomó rendszert épített, amelynek lételeme a gátlástalan lopás, az Unió támogatásainak lenyúlása a család és a haverok javára.

Az a 300 millió euró, amivel ma a kormány büszkélkedni próbál, nem Orbánnak, hanem csakis az ukrán menekülteknek szól. Csak azért kapjuk, hogy segíthessünk a háború áldozatainak, akiknek azonnali segítségre, élelmiszerre, gyógyszerre, fedélre van szüksége.

Ezzel szemben Orbán Viktor minap küldött, szégyenteljes, kuncsorgó levelét, amelyben az Unió által lassan egy éve visszatartott fejlesztési támogatásokért könyörgött, az EU már vissza is dobta.

Azt a pénzt, amire a COVID-válság után az ország újjáépítése érdekében égető szükségünk van, akkor kaphatjuk meg, ha április 3-án végleg elzavarjuk Orbánt, és felszámoljuk a Fidesz tolvaj rendszerét. Együtt helyre fogjuk állítani a jogállamot, visszaszerezzük az EU támogatásait, és azoknak adjuk, akiknek az Unió eleve szánta őket: a magyar polgároknak, önkormányzatoknak, az iskoláknak, a kórházaknak, a civil szervezeteknek, és a tisztességes kisvállalkozásoknak.

loading...