Kudarcot vallott az orosz hadsereg: a Reuters forrásai szerint előkészítik a visszavonulást

Fordulat előtt állunk: jönnie kell a magyar eurónak
Fotó: Ellenszel.hu

Az orosz hadsereg kudarcot vallott Ukrajnában, ezért új célt tűztek ki maguk elé. Ukrajna elfoglalása helyett most már inkább csak egy kisebb területet vesznek célba.

Az orosz vezetés úgy érzi, hogy a „különleges katonai műveletnek” nevezett háborújuk első szakaszát többnyire sikeresen teljesítették, ezért a következőkben a Donbasz régió teljes „felszabadítására” koncentrálnak. Az orosz védelmi minisztérium adatai szerint az általuk támogatott szeparatisták a luhanszki régió 93 százalékát, a donyecki régiónak pedig 54 százalékát ellenőrzik – írja a 444.

Szergej Rudszkoj vezérezredes, az orosz vezEUTERSérkar műveleti főosztályának vezetője azt mondta, hogy lényegesen sikerült csökkenteniük az ukrán erők harci képességeit, ami lehetővé teszik, hogy mostantól a fő céljukra koncentráljanak.

A Reuters diplomáciai forrásai úgy értékelték a lépést, hogy ezzel próbálják előkészíteni Oroszország visszavonulását, hiszen Észak-Ukrajnában nem sikerült nagyobb városokat elfoglalniuk, Kijevnél pedig már ellentámadásba mentek át az ukránok. 

loading...