Nagy Feró színt vallott: Az orosz oldallal szimpatizál 

Kép forrása: MTI

A nemzet csótánya a Magyar Hang-nak adott interjújában nyíltan kiáll Putyin mellett, míg Zelenszkij-t egyszerűen lehülyézi.

A 77. évét taposó művész az Orbán-éra egyik legvitatottabb Kossuth-díjasa, elsősorban vulgáris stílusa és megkérdőjelezhető életpályája miatt. Természetesen az Ukrajnában zajló orosz invázióról is van véleménye,  persze, hogy megint egyetért Orbán Viktorral.  

„Abban, hogy háborúig fajult a dolog, Zelenszkij és a NATO is felelős”. – Az ukránok jó fasiszták módjára terrorizálták a nemzetiségeket. (…) Putyint ez joggal idegesítette, mint ahogy az is, hogy a NATO nem tartva magát a korábbi egyezséghez rakétákat telepített Romániába és hasonló ambíciói vannak Ukrajnával is. Nézte volna ezt tétlenül?”

– teszi fel a kérdést Nagy Feró, aki szerint ha Putyin összevonja szemöldökét, akkor „célszerű vigyázzba állni”.

Feró nagy meglepetést ezzel a nyilatkozattal ugyan nem okoz ,de egy tisztább látképet ad arról, hogy Orbán Viktor közvetlen támogatói hogyan vélekednek a szomszédban zajló háborúról. 

„Most sokkal nehezebb azt a szerepet vállalni, mint amit 1978-ban. Akkor egyértelmű volt, hogy nem kell az a rendszer, ami akkor körülvett bennünket. Azt a közhangulatot könnyebb volt megénekelni”

– teszi hozzá a nemzet csótánya, számunkra azonban elég nehéz megérteni, hogy miért akar ő még mindig, mindenáron szerepet vállalni a magyar közéletben.

Talán itt az ideje a csendes visszavonulásnak, a Kossuth-díjjal kapott közel húszmillió forint biztosan jó nyugdíjalapot kínál, és ehhez még hozzájön a Fidesz által oly sokszor emlegetett tizenharmadik havi juttatás is. A nyugdíjasok viszont csak az utóbbit kapták, Kossuth-díjat nem. 

loading...