Itt az újabb fideszes pedofilbotrány: ismert politikus molesztált 13 éves diáklányt

Fotó: Ellenszel.hu

Szexuális visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével meggyanúsították azt az 56 éves fideszes politikust, aki korábban az egyik budapesti kerület képviselő-testületének a tagja volt – írja a Blikk.

A pedofil fideszes a képviselő-testület művelődési, kulturális és szociális bizottsága elnökeként többek között részt vett a kerületi díszpolgárrá avatásokról szóló döntésekben, a vallási felekezeteket, iskolákat, óvodákat érintő döntéshozatalban is. 2019-ben is jelöltette magát a kerületben, de akkor már nem került a képviselő-testületbe.

Az Ellenszel.hu információ szerint az illető, akiről a cikk szól, Timár László Bálint, a VII. kerület Kulturális és Szociális bizottsága egykori elnöke.

A fotóra vezető link, ahogy a Facebook-oldal is eltűnt, ezt az internet mélyéről sikerült előásnunk, ezért rossz a minősége.

A valasztas.hu szerint 2017-ben önkormányzati képviselő lett a Fidesz-KDNP színeiben.

A cikkben arról tesznek említést, hogy a szexuális visszaéléssel vádolt tanár egy Pest megyei település környezetvédelmi bizottságának külsős tagja. Az Ellenszél megtalálta Timár László nevét Üllő honlapján, mégpedig a fentebb említett titulusban.

– Bement az osztályba az igazgató, és azt mondta a gyerekek előtt Laci bácsinak, hogy ha aláírod a papírt, akkor megoldottuk a dolgot. Majd másnap a tanár úr már nem ment be az iskolába, és elindult a pletyka, ami odáig vezetett, hogy kiderült, Laci bácsi lefeküdt a lányom osztálytársnőjével, aki csak 13 éves – idézte vissza a Blikknek egy helyi lakos, hogy miként szerzett tudomást a megbotránkoztató ügyről és a tanár közös megegyezéssel való azonnali elbocsátásáról. A nő a lánya miatt kérte, hogy név nélkül nyilatkozhasson. Tudomása szerint a tanár által elcsábított lány szülei a gyereküknek írt üzenetekre lettek figyelmesek – írja a Blikk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma reagált a Blikk megkeresésére. Megerősítették az értesüléseket, és azt közölték, hogy mivel felmerült a kiskorú veszélyeztetése, a helyi Humán Szolgáltató Központ vezetője feljelentést tett. Megírták azt is, hogy az ügyben érintett tanuló február 10-től egyéni munkarendben teljesíti a tankötelezettségét. A pedagógus jogviszonya pedig közös megegyezéssel megszűnt.

Külön érdekesség, hogy az egykori fideszes képviselőről lényegében mindent eltüntettek az interneten, alig hozzáférhető valami. Hosszas kutakodás után tudtuk megszerezni az információkat róla. A Fidesz tehát nem elhatárolódott a politikusától, hanem hallgattak róla, mígnem most ki nem borult a bili.

loading...