Varga Zoltán: A kormány elvesztette az irányítást a forint, az infláció és a magyar gazdaság sorsa felett

A DK feljelentést tesz a tömeges kórházi fertőzések eltussolása miatt
Kép forrása: MTI

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: jóformán már nincs olyan nap a héten, mikor ne jelenne meg egy cikk abban a témában, épp minek ment fel az ára Magyarországon.

„De természetesen nem csak a cikkekből értesülhetünk erről, hiszen minden egyes bevásárlásnál a saját pénztárcáján érezheti a magyar, hogy katasztrofális a helyzet.

Az Orbán-kormány olyan mélyre vitte a gazdaságot, olyan inflációt szabadított ránk, hogy nincs olyan család, akinek ne okozna komoly fejtörést egy-egy bevásárlás. És már nem is féléves-éves összehasonlításokról beszélünk, hanem egyik napról a másikra lesznek követhetetlenek az árak”

– foglalta össze a politikus.

Varga Zoltán kiemelte, a Demokratikus Koalíció szerint Orbánék felelőtlenségének köszönhető, hogy történelmi mélypontra került a forint és ennek a magyar családok isszák meg a levét.

Varga Zoltán részletesen is ismertette az adatokat, amik feketén fehéren bemutatják a valódi Magyarországot, a valódi mindennapokat a fideszes burkon kívül.

„Tavaly februárhoz képest az idei év második hónapjában

az élelmiszerek ára 11,3 százalékkal nőtt, ezen belül a margariné 25,8, a kenyéré 25,0, a száraztésztáé 22,1, a baromfihúsé 19,2, a sajté 17,9, a péksüteményeké 17,8, a liszté 17,6, a vajé 16,3, a tejtermékeké 15,5, a cukoré 3,8, a szalámié, a szárazkolbászé és a sonkáé 2,5, a sertéshúsé 1,3 százalékkal emelkedett.

A szolgáltatások árai is elszabadultak, az üzemanyagárakról nem is beszélve. Én pedig úgy gondolom, nonszensz, hogy egy tisztességesen dolgozó családfenntartó azon gondolkozzon, hogy mit ad enni a gyermekeinek” – hangsúlyozta zárásként a politikus.

loading...