Lecsaptak Oroszországra: Putyin elvesztette az irányítást a kémműholdak felett

Fegyveres lázadás Oroszországban: Putyin hamarosan beszédet mond
Kép forrása: AFP

Felgyorsult a háború a kibertérben is. A hackerek egyre több látványos sikert érnek el, a saját fegyverüket fordították az oroszok ellen. 

Újabb látványos sikert ért el az Anonymous hackercsoport Vlagyimir Putyin rezsimjével szemben. Az Anonymous részeként működő NB65 nevű csoportnak sikerült behatolnia az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz irányítóközpontjának rendszerébe. Egyúttal elérte azt, hogy Oroszország már ne tudja ellenőrzése alatt tartani saját kémműholdjait

– írja a Népszava.

Az Anonymous az Ukrajna elleni orosz agresszió után jelentette be, hogy kiberháborút indítanak Oroszország ellen. Jelenleg a hackercsoport közlése szerint már mintegy 1500 orosz honlapot tett elérhetetlenné. Múlt szombaton még azt is sikerült elérnie, hogy több orosz csatornán az ukrán himnuszt sugározták, illetve a valós képeket az ukrajnai hadszíntérről, amelyeket a kormánypropagandát látó orosz nézők még sosem láthattak.

A hackercsoport emellett több orosz minisztérium belső adatbázisát szivárogtatta ki, amelyek a későbbiekben is komoly zsákmányt jelenthetnek a nyugati hírszerzésnek. 

Az Anonymous mellett a Cyber Partisans hackercsoport vállalta a felelősséget az orosz bankok, az RT állami propagandatelevízió és egy belarusz vasúthálózat elleni kibertámadásokért, amelyet állítólag az Oroszországból Ukrajnába tartó csapatok mozgatására használtak.

A német kancellár kihagyta Magyarországot, amikor arról beszélt, hogy mely országokat védené meg a NATO

loading...