A német kancellár kihagyta Magyarországot, amikor arról beszélt, hogy mely országokat védené meg a NATO

Kép forrása: DPA

A német kancellár kihagyta Magyarországot, amikor arról beszélt, hogy mely országokat védené meg a NATO.

Olaf Scholz német kancellár még a háború kitörése utáni beszédében mondta, hogy „Putyinnak nem szabad alábecsülnie a NATO eltökéltségét, hogy minden tagját megvédi”. Ez „kifejezetten vonatkozik” a balti államokra, Lengyelországra, Szlovákiára, Romániára és Bulgáriára, tette hozzá.

A német kancellár valamiért kihagyta a felsorolásból Magyarországot, pedig Ukrajna minden szomszédjára kitért. Sőt, még Bulgáriára is.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem fogja megnyerni az Ukrajna ellen indított háborút, amelyért nem az orosz nép, hanem egyedül ő viseli a felelősséget – jelentette ki Scholz. „Ez a háború Putyin háborúja” – mondta a német vezető. Kiemelte, hogy a nemzetközi közösség az utolsó pillanatig a párbeszédre törekedett Moszkvával, és remélte, hogy sikerül elkerülni a vérontást.

Mint mondta, minden lehetséges eszközt felhasználva azt is biztosítják, hogy a konfliktus ne terjedjen át Európa más országaira.

„Putyinnak nem szabad alábecsülnie a NATO eltökéltségét, hogy minden tagját megvédi”, és ez „kifejezetten vonatkozik” a balti államokra, Lengyelországra, Szlovákiára, Romániára és Bulgáriára – szögezte le a német kancellár.

További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...