Franciaország elkobozza az orosz oligarchák vagyonát: birtokokat, jachtokat, autókat foglalnak le

Kép forrása: AFP

A francia kormány azonosítja és lefoglalja az orosz–ukrán háború miatt személyre szabott uniós szankciókkal sújtott orosz oligarchák összes vagyonát, köztük ingatlanokkal, luxusjachtokkal és autókkal. És a Macron-kabinet felkészül a következő lépésre is – írja a Financial Times.

„Azonosítunk minden olyan orosz egyént, akinek vagyonelemei vannak Franciaországban, és aki az orosz kormányhoz fűződő kapcsolatai miatt a jövőben felkerülhet a szankciós listára. Megadjuk magunknak a szükséges jogi eszközöket ahhoz, hogy el tudjuk kobozni az összes ilyen vagyonelemet”

– jelentette be Bruno Le Maire pénzügyminiszter a kormány biztonsági ülését követően hétfőn. Le Maire arról is beszélt, hogy a héten a kormány tagjai találkoznak a francia üzleti élet képviselőivel, hogy pontosan felmérjék az orosz–ukrán krízis hatását az ország kereskedelmére, valamint az alkatrészek és a kritikus fontosságú fémek beszerzésére.

Le Maire arról is beszélt, hogy kedden ismét üléseznek a G7-országok, hogy további, Oroszországot sújtó szankciókról döntsenek.

Élő adásban omlottak össze az orosz propagandisták, miután megtudták, hogy őket is érintik a szankciók – rasszizmust kiáltanak

loading...