Élő adásban omlottak össze az orosz propagandisták, miután megtudták, hogy őket is érintik a szankciók – rasszizmust kiáltanak

A Daily Beast 444 által kiszúrt beszámolója szerint élő adásban keseregtek egymásnak az orosz propagandisták, amikor kiderült, hogy őket is érinthetik az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók.

Vladimir Solovievnek például két villája is van Olaszországban, a Comói-tó közelében, nem messze George Clooney házától, így a 444 szerint nem csoda, hogy felkavarta, amikor most szankciós listára került. Saját műsorában így beszélt szívszorító kálváriájáról:

Hát én úgy tudtam, hogy Európa a jogok fellegvára, ahol a magántulajdon szent. Mindent papírokkal kellett bizonyítanom, a keresetem, a bevételeimet, mindent megcsináltam, őrült adókat fizettem. Erre most valaki kitalálja, hogy mert újságíró vagyok feltesz egy szankciós listára, és már rögtön az ingatlanjaidra is hatása van ennek. Hát álljon meg a menet. Hát eddig azt mondtátok nekünk, hogy Európában a magántulajdon szent.

A láthatóan döbbent Soloviev rasszizmust sejt a történések mögött.

Most hirtelen azt mondják: ha orosz vagy bezárjuk a bankszámládat Európában, Angliában pedig maximalizálják, hogy mekkora összeg lehet egy számlán. Miért? Mert orosz vagy.

Egy másik műsorban Margarita Simonyan, az orosz állami RT hírcsatorna főszerkesztője sokkal keményebb képet mutatott. Ő arról beszélt, hogy ha szüséges, akkor tud párizsi utak nélkül is élni, és hozzátette:

szégyelli magát azok miatt, akik azt mondják „Nem akarunk háborút”.

Persze ez azért van, mert Simonyan nincs is háború:

„Senki nem harcol az ukránok ellen. Felszabadítjuk az ukránokat. Senki sem bombázza az ukrán városokat.”

loading...