Putyin készültségbe helyezte Oroszország nukleáris elrettentő erejét az „illegitim” szankciók miatt

Fotó: Ellenszel.hu

A Guardian híre alapján a 444 azt írja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a NATO-országok agresszív kijelentései és „illegitim” szankciói után elrendelte az orosz hadsereg vezetésének, hogy helyezzék készenlétbe a nukleáris elrettentő erőket.

„A nyugati országok nemcsak barátságtalan gazdasági lépéseket tesznek hazánkkal szemben, hanem a nagy NATO-országok vezetői is agresszív kijelentéseket tesznek hazánkkal kapcsolatban. Ezért elrendelem, hogy Oroszország elrettentő erőit különleges szolgálati rendszerbe helyezzék át”

– mondta az orosz diktátor.

Putyin néhány napja arról beszélt, hogy Oroszország a Szovjetunió összeomlása utáni veszteségek ellenére mára ismét a világ egyik vezető atomhatalma, aki ellene fordul, rettenetes következményekkel szembesülhet.

A Guardian azt írja, egyelőre nem világos, hogy a „különleges harci szolgálati mód” mit takar. Putyin légelhárító rakétákat és más fejlett rakétarendszereket helyezett el Fehéroroszországban, a flottáját pedig a Fekete-tengerre telepítette, hogy megakadályozza a nyugati beavatkozást Ukrajnában.

Oroszország nagy nukleáris fegyverkészlettel rendelkezik, de Putyin azt is tudja, hogy a NATO-nak bőven elegendő van ezekből a fegyverekből ahhoz, hogy elpusztítsák Oroszországot, ha támadnának.

loading...