Varga Zoltán: Putyin nem a béke oldalán áll – a Debreceni Egyetem azonnal vonja vissza tőle a díszdoktori címet!

Haladéktalanul vonják vissza a Debreceni Egyetem Szenátusa által Vlagyimir Putyinnak adományozott díszdoktori címet! Az agresszív diktátor egyértelműem bebizonyította, hogy személye méltatlan a kitüntetésre! – Varga Zoltán sajtótájékoztatója a Debreceni Egyetem előtt.

Varga Zoltán, a DK politikusa vasárnapi sajtótájékoztatóján megemlítette, hogy maga a rektor terjesztette fel az orosz elnököt a címre, majd Kósa Lajost idézte, aki azt nyilatkozta a díszdoktori címmel kapcsolatban: „Már azt is furcsának tartom, hogy valaki nem az ukránok melletti szolidaritását fejezi ki ebben a helyzetben, hanem az oroszokat támadja”. Varga szerint elképesztő, hogy Kósa ilyen mértékben próbálja elkenni a témát.

„Putyin bebizonyította, hogy nem a béke oldalán áll, az ukrajnai helyzet pedig aljas, agresszív, alattomosan kiprovokált háború egy nemzet ellen. Ez az a helyzet, mikor világszerte határolódnak el Putyin Oroszországától, amikor Kósa Lajosnak és Dr. Szilvássy Zoltánnak is ki kell bújnia a sarokból, mert cinkosok közt vétkes, aki néma!”

– mondta Varga Zoltán.

loading...