Olaf Scholz bejelentette: Németország felhagy a pacifista politikával, fegyverkezésbe kezdenek

Németország olyat lépett, hogy a Fidesz örökre befoghatja
Kép forrása: DPA

Százmilliárd eurós pénzügyi alapot hoz létre a német szövetségi kormány az ország védelmi képességeinek fejlesztésére, és ezentúl minden évben a hazai össztermék (GDP) két százalékát meghaladó összeget fordít erre a célra – jelentette be Olaf Scholz kancellár vasárnap a szövetségi parlamentben.

A német kormányfő szerint az Ukrajna elleni orosz háború korszakforduló az európai történelemben, és ebben az új korszakban sokkal többet kell befektetni Németország biztonságába, hogy megvédjék szabadságukat és demokráciájukat.

Scholz úgy látja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök – aki Ukrajna lerohanásával kiírta magát a nemzetközi közösségből – fel akar építeni egy orosz birodalmat. Ezért az a fő kérdés, hogy milyen katonai képességekkel rendelkezik, és milyen képességek szükségesek, hogy ellensúlyozzák ezt a fenyegetést. Az új korszak új energiapolitikát is igényel, ezért a többi között gyorsan fel kell építeni két új terminált, amely cseppfolyósított földgáz (LNG), később pedig egy környezetbarát energiahordozó, a zöldhidrogén fogadására is alkalmas lesz.

Bojan Pancevski, a Wall Street Journal németországi tudósítója úgy fogalmaz:

Németország újra fegyverkezik, hogy megvédje az európai demokráciát.

loading...