Hibát követett el Putyin: a felmérések történetében most először támogatja több svéd a NATO-tagságot, mint ahányan ellenzik

NATO-főtitkár: Erdogan támogatja Svédország csatlakozását
Kép forrása: EPA

Egy friss felmérés szerint az Ukrajnában kirobbantott háborúval pont azt a katonai szövetséget erősítette meg Putyin, amit állításai szerint leginkább tart. A felmérések történetében először több svéd támogatja az ország NATO csatlakozását, mint ahányan ellenzik.

A 444 szúrta ki a volt finn miniszterelnök, Alexander Stubb Twitteren közzétett, már az orosz invázió után felvett svéd közvéleménykutatás eredményét,

amely szerint 41-35 arányban több svéd támogatja az ország NATO csatlakozását, mint ahányan ellenzik, és a felmérések történetében először fordul elő ilyen.

Stubb arról ír, hogy Finnországban még nagyobb változásra számít. Az eredmény azért is jelentős, mert az orosz narratívák szerint éppen a NATO bővülés váltotta ki az orosz beavatkozást, most viszon úgy tűnik, az Ukrajában kirobbantott háborúval pont azt a katonai szövetséget erősíti Putyin, amitől a leginkább tart.

loading...