Ursula von der Leyen minden idők legkeményebb szankcióit lengette be Moszkva ellen

Kép forrása: Reuters

Beszédet tartott az Ukrajna elleni orosz támadás kapcsán Ursula von der Leyen, aki az eddigi legkeményebb szankciókat lengette be Brüsszel részéről Moszkvával szemben.

Az Európai Bizottság elnöke barbár lépésnek nevezte az orosz támadást, amelyet szerinte cinikus érvekkel próbált alátámasztani Moszkva. Kijelentette továbbá, hogy eddig nem látott agresszió zajlik Ukrajna ellen, amellyel Vlagyimir Putyin Európa stabilitását fenyegeti.

Ursula von der Leyen közölte azt is, hogy az Európai Unió kemény szankciókról fog dönteni a mai nap folyamán Moszkvával szemben olyan stratégiai szektorok vonatkozásában, amelyek kulcsfontosságúak az orosz gazdaság fejlődése szempontjából.

Emellett várhatóan befagyasztják több orosz állampolgár vagyonát és elvágják az orosz pénzintézetek hozzáférését az európai piacokhoz.

Ez követően Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője is ráerősített a bizottsági elnök által mondottakra. Borrel szerint az európai közösség a lehető legkeményebben fog fellépni és eddig nem látott mértékű szankciókkal fogja sújtani Moszkvát.

loading...