Mindenkire szükség van: az ellenzéki pártok a Dankó utcába vonulnak, hogy kiálljanak a NAV által lerohant Iványi Gábor mellett

Két napja sztrájkolnak Székesfehérváron a magasabb bérekért. Az Arconic-Köfém székesfehérvári gyárának több mint 800 dolgozója szüntette be a munkát. 
Fotó: Ellenszel.hu

Szolidaritási demonstrációt tartanak hétfőn délután 3 órakor az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjánál, Budapesten. 

Az NAV ellenőrei délelőtt szálltak ki Iványi Gábor egyesületéhez, hogy iratokat foglaljanak le. A szervezetnek adótartozása van, amit Iványi szerint azért nem tudnak kifizetni, mert eleve milliárdokkal tartozik nekik a kormány. A hírek szerint most költségvetési csalás ügyében vizsgálódott a hatóság.

Az Iványi által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget évekkel ezelőtt megfosztották egyházi státuszától, ennek ellenére intézményeket tart fenn. Az egyébként is anyagi gondokkal küszködő szervezet számlájáról tavaly év elején közel 250 millió forintot inkasszált az adóhivatal.

Dobrev Klára is utcára hívja az embereket, hogy álljanak ki Iványiék mellett:

Álljunk ki közösön Iványi Gáborék mellett! Gyertek velünk ma délután, 15 órakor a Dankó utcába, hogy együtt üzenjük: elég volt az orbáni megfélemlítésből!

Mindenki adja tovább, ha nem is tud ott lenni!

loading...