Konczer Erik: Az Egységben Magyarországért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Völner-ügyben

Konczer Erik, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért sajtótájékoztatóján szólalt fel annak kapcsán, hogy az összefogás pártjai parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a Völner-ügyben.

A DK politikusa emlékeztetett: egy hónapok óta tartó ügyről van szó, amelyben továbbra sem vontak felelősségre egyetlen érintett politikust sem.

„Egyszer talán a történelemkönyvek lapjain is ott lesz az a gyalázat, amit ebben az ügyben a fideszes ügyészség művel Polt Péter legfőbb ügyész vezetésével. Teljesen nyilvánvaló, hogy egy olyan befolyásos gyanúsított, mint Völner Pál ügyében halmozottan fennállhat a szökés, a bűnismétlés, és a tanúk befolyásolásának a veszélye”

– foglalta össze a képviselőjelölt, hozzátéve, a Demokratikus Koalíció éppen ezért feljelentést tett, hiszen az az ügyészség és a hatóságok mulasztása lehet, hogy Völnerrel szemben sem előzetes letartóztatást, sem háziőrizetet nem rendeltek el.

„Erre válaszul az Orbán-rendszer elutasította a feljelentésünket, majd amikor ez ellen panasszal éltünk, akkor elutasította a panaszunkat is. A fideszes kiváltságosok egymás kezét mossák, és azt mondják a tisztességes többségnek, hogy nincs itt semmi látnivaló” – fűzte hozzá a politikus.

Konczer Erik közölte, az Egységben Magyarországért ezért úgy döntött, hogy egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Völner-ügyben.

„Ha Polt Péter és a korrupt rendszer többi cinkosa csak hallgat és félrenéz az ügyben, akkor majd mi fogjuk elvégezni azt a munkát, amit nekik kellene. Ma még csak a jéghegy csúcsát látjuk, de tudjuk, hogy a jéghegy érdemi része mindig a víz alatt van.

Tudni akarjuk, hogy meddig érnek a szálak, és milyen szerepe volt az ügyben Varga Juditnak, Rogán Antalnak, és természetesen Orbán Viktornak” – mondta zárásként a DK politikusa.

loading...