Jó hírrel indul a hét: egy friss közvélemény-kutatás szerint vezet az Egységben Magyarországért a Fidesz előtt

Kép forrása: Fekete Győr András / Facebook

Csak hogy jól induljon a hét: a Publicus Intézet február 10-14. között 1000 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatása alapján vezet az egységes ellenzék a Fidesz előtt – írja Czeglédy Csaba a kutatóintézet közleménye alapján.

Összefoglalóan ezt írják:

“Az elmúlt hónapokban az ellenzék és a Fidesz támogatottsága fej-fej haladt egymás mellett. Néhol inkább az ellenzék állt jobban, például az előválasztások alatt és után. Ez az előny 2021 decemberre elolvadt, és januári kutatásunkban is hasonló eredményt mértünk.

Ám február első felére egy trendforduló látszik körvonanazódni, amikoris a Fidesz-KDNP támogatottsága egy százalékpontot csökkent, és az Egységben Magyarországért pedig két százalékpontot nőtt.

Az Egységben Magyarországért szavazói egyre inkább aktivizálták magukat, közülük most már többen ígérték biztosra a választási részvételüket a Fidesz szavazóinál. (87 vs. 82 százalék).”

Ha minden kormányváltást akaró eljön szavazni április harmadikán, leváltjuk végre a Fideszt! – kommentálta a jó hírt a DK politikusa, aki nemrég egy nagyszerű javaslattal állt elő, amit még a fideszeseknek is támogatniuk kell.

loading...