Czeglédy Csaba olyan javaslattal állt elő, ami átformálná a magyar politikát – ezt a fideszeseknek is támogatni kell

Kép forrása: atv.hu

Czeglédy Csaba, az Egységben Magyarországért szombathelyi képviselőjelöltje olyan javaslattal állt elő, ami alapjaiban formálná át a magyar politikát, és ellenzékiek mellett fideszesek is támogathatják.

A DK-s politikus az ATV műsorában elmondta, látja az ellenzéki választókon az elszántságot, és jóleső érzés volt azt átélnie, hogy tömegével mentek a standjaikhoz az emberek, hogy leadják ajánlásaikat. Szombaton egyébként pár órával az indulás után már megvolt számára szükséges számú aláírás.

“A kormányváltás az én körzetemen is múlik, hiszen Vas 1 is azon tíz billegő körzet egyike, amelynek elhódítása szükséges ehhez. Szerintem ezzel nagyjából együtt fogok mozogni:

ha nyerek, akkor azt gondolom, hogy lesz kormányváltás is, mert akkor meg tudott mozdulni a kritikus plusz tömeg Szombathelyen és térségében”

– mondta.

Szóba került, hogy a helyi Fidesz kampánya szerint az összefogás a vasi megyeszékhelyen egy bűnözővel működik együtt a hatalom megszerzéséért.

“Hende Csaba azért eléggé meg van ijedve, ez látszik a kampányán. Szombathelyen az a sajátos helyzet alakult ki, hogy úgy tudom, nagyon sok jobboldali ismerősöm, barátom listán a Fideszre, egyéniben viszont rám fog szavazni”

– mondta erre Czeglédy Csaba.

Sok vád éri amiatt is, hogy csak azért indul el országgyűlési jelöltként, hogy a mentelmi joga mögé bújhasson. Ezt azzal cáfolta, hogy nem is lesz mentelmi joga, hiszen a parlamentben pont azért szavazták meg a lex Czeglédyt, hogy aki ellen már folyik büntetőeljárás, és jelölt lesz, ne kaphasson mentelmi jogot.

“Ha bekerülök a parlamentbe, és esetleg lenne is mentelmi jogom, akkor sem kívánok élni vele. Kérni is fogom a remélhetőleg mostani ellenzékből álló többségtől, hogy függesszék fel a mentelmi jogomat, mert nekem erre nincsen szükségem.

A személyes véleményem amúgy is az, hogy az egész mentelmi jog intézményét el kell törölni. Nekem nincs semmi félnivalóm, ha az eljárás folytatódik tovább, akkor én meg akarom magamat és a társaimat is védeni. Sok mindent lehet rólam mondani, de azt, hogy gyáva lennék, vagy elmenekülnék, azt nem.

Ezt a fideszesek mantrázhatják, csak Szombathelyen, akik ismernek, ezt nem hiszik el. Erre a legjobb példa, hogy a vaol.hu propaganda-lapon 83 százalék arra szavazott , hogy nem a mentelmi jog miatt akarok elindulni képviselőnek” – érvelt a DK politikusa.

loading...