Az egyik legnagyobb benzinkúthálózat rablót ábrázoló képpel, hirdetésben ment neki Orbánéknak

Fotó: Ellenszel.hu

A Fidesz-kormány szavazatvásárlási céllal a választás utánig meghosszabbította a benzinárstopot. Sokan jelentek a kormánynak, hogy emiatt rengeteg benzinkút fog tönkremenni, de Orbánt nem érdekli, ki megy tönkre, ha ő hatalmon maradhat ezáltal.

A kutak tulajdonosai csak egy darabig képesek ekkora veszteséggel dolgozni, előbb utóbb be kell zárniuk, akkor pedig sok kistérségben benzinkút nélkül marad a lakosság, ahogy az már meg is történt az egyik megyében.

Az önkiszolgáló, olcsó benzinkútjairól ismert ENVI nem elégedett meg a tétlen üzengetéssel, és a Facebook-on ment neki a kormánynak az árstop miatt – szúrta ki az ezalényeg.hu.

Fizetett hirdetésben vezették le konkrét számokkal, hogy Orbán az ő tönkremenésük árán kampányol az alacsonyan tartott üzemenyagárakkal, miközben a pártállam egy fillért nem ad az emberknek.

Az ENVI posztja szerint az állam extraprofitot szed be az eladott benzin után, és egy egyszerű példán mutatták be, hogy mit is értenek ez alatt.

  • 40 liter benzin ára 480 forintért literenként = 19.200 Ft
  • Ebből az állam bevétele : 40 liter x 226,19 Ft = 9.047,60 Ft
  • Az üzemanyag bekerülési ára : 40 liter x 253,81 Ft = 10.127,20 Ft

Tehát amíg az állam továbbra is 9000 forintot zsebre tesz, amikor teletankolod a kocsit, addig a kutasok örülhetnek, ha nem vesztenek rajta.

A benzinkútnak marad bruttó 25,20 forintja EGY TANK BENZINEN!!! Ebből tartsa fenn dolgozóit és fizesse további adóit, költségeit?!

– tették fel felháborodottan a jogos kérdést, egy rabló képével nyomatékosítva, hogy minek is tartják a rajtuk élősködő vámpírkormányt.

loading...