Gyurcsány Ferenc: „A Telex nem mond igazat” – helyreigazítást kért a DK elnöke

Gyurcsány Ferenc Krausz Ferencről beszélt.
Kép forrása: MTI

Gyurcsány Ferenc hosszabb okfejtéssel jelentkezett, miután kiderült, hogy nem Iványi Gábor, hanem Róna Péter lesz az Egységben Magyarországért közös államfőjelöltje.

A DK elnökének bejegyzése:

„Nehezen csillapodnak a kedélyek az egyesült ellenzék államfőt jelölő döntése körül. Érteni vélem az okokat. 

Elszoktunk a vitáktól, az elmúlt tizenkét év bejelentésekről és nem tétre menő nyilvános párbeszédről szólt. A koalíciós egyeztetés intézményét talán meg sem tanultuk, azt meg végképp nem, hogy hat pártnak kell megegyezni.

Ha nincs egyezség, elindul a taktikai meccs, a nyilvános hibáztatás, hogy ő miatta, vagy ő miatta nincs megállapodás. Ez is a politika része. Akik koalíciót akarnak, azoknak ezekkel a következményekkel is tisztában kell lenniük. Mert nincs koalíció a nyilvánosságot elérő viták nélkül. 

Na akkor vissza az államfőjelöléshez. Sok találgatás, sok téves információ, helyenként tudatos félrevezetés jelenik meg a nyilvánosságban. Ez utóbbi remek példája a Telex.hu mai cikke (https://telex.hu/…/rona-peter-ellenzeki-koztarsasagi…).

A Telex nem mond igazat. 

A DK Iványi Gábor jelölésének elkötelezett támogatója volt és maradt az első perctől az utolsóig. Gábort minden tekintetben a legjobb választásnak gondoltuk. Ebben a meggyőződésünkben egy percre sem inogtunk meg. Nem volt rá okunk. Minden szavazási fordulóban Iványi Gábort támogattuk. Mint ahogy egy párt kivételével mindenki. 

A Telex ehhez képest valójában ennek az ellenkezőjét állítja. Valaki, aki a hat párt megbeszélésein részt vesz, politikai szándéktól vezetve félretájékoztatja a portált, hamisan, név nélkül szivárogtat, ők meg megbízható ellenőrzés nélkül közlik a valótlanságot. Kár. 

Persze miként minden más párt, mi is tudomásul vettük, hogy nincs teljeskörű egyetértés. Mit lehet tenni? Koalícióban időnként nem az a döntés születik, amit mi szeretnénk. Ez már csak így van. Blame game, a hibáztatás játéka bevett politikai gyakorlat. Világos, hogy ki csinálja most ezt. 

Ezért is kár. Mert jobban kell vigyázni az igazságra, meg egymásra. Egyébként meg hivatalos helyreigazítást kezdeményezünk a Telexnél. 

Kezüket csókolom.”

loading...