„Örömmel nyugtázom, hogy ennyire fosik” – olyan csípős válaszlevelet kapott Orbán a levelére, amit ő legszívesebben örökre eltüntetne

Orbán Viktor kiküldte levelét, amelyben prezentálja, milyen nagylelkű Kedves Vezető Ő. A választások előtt eszébe jutott, hogy visszafizeti a gyermeket nevelő szülőknek a befizetett SZJA-t. Tóta W. Árpád is megkapta a Fidesz-vezér levelét és a publicista nem volt rest válaszolni sem.

Tóta W. válaszlevele:

„Tisztelt Honfitársam, miniszterelnök úr! Örömmel tájékoztatom, hogy megjött a pénz. AZ ÉN PÉNZEM. Eleve az enyém volt, csak ment egy kört. Egyszerűbb lett volna be se szedni, ugyebár, ha nem ilyen hirtelen jött volna rá Tisztelt Honfitársamra a szapora.

Hálával ezért nem tartozom, legyen világos.

Ön azt írja, „nehéz évek vannak mögöttünk”, meg hogy „minden ember számára” megterhelő volt a járvány meg a válság. Na mi a tököm? Beázott az orangerie? Felmondott a pálmakertész? Hengerfejes lett a jacht, tisztelt honfitársam?

Azt a pénzt mikor kapom vissza, amit ezekre vettek el?

Egyáltalán miféle kormányzás ez, ha már így levelezünk? Nehéz időkben nem az emberektől kell elvenni a pénzt? Nem szerencsés, ha nekem kell elmondani, de lesznek még itt nehéz idők, kurvára nem úgy néz ki, hogy megáll az infláció például az ilyen pénzszórástól. És akkor mi lesz? Jön a della augusztusban is, vagy jövőre?

Nem lenne esetleg tervezhetőbb, felnőttebb adót csökkenteni, ha már nem szabad az emberektől elvenni a pénzt? Például akár a járvány kezdetén? Vagy betömni az olyan lefolyókat, mint az államtitkár úr meg a Filip úr meg a KESMA meg az istenverte vizesvébé?

Ja hogy punkt most kell kilapátolni nagykanállal az ajándékot, mert most lesz választás! Aha, értem. Értjük mind.

„Amíg Magyarországnak nemzeti kormánya van, a gyermeket nevelő családok számíhatnak a kormány támogatására”, azt mondja. Jó hírem van, sőt örömmel tájékoztatom: Magyarországnak mindenképpen nemzeti kormánya lesz, akkor is, ha maguk megbuknak végre, mint üveges tót. Azt a másik kormányt is a magyarok fogják megválasztani, többek között azzal az elvárással, hogy eleve ne is szedjen be tőlük pénzt a gyerekek spanyol hotelláncára meg a narancsligetre, sem egyéb lázálmokra. Sőt, lehetőleg szedje szépen vissza, amit a disznók felzabáltak eddig, akár disznóvágás árán. 

Örömmel nyugtázom, hogy ennyire fosik. Igen, lehet ezt ennél jobban csinálni, és nem kell hozzá zseninek lenni, csak körülbelül normálisnak. A fenyegetés reális.

További jó egészséget kívánok, ideje egy nagy pihenésnek!”

loading...