TOP 50 társasjáték: ezek lennének most a legjobb társasok?

https://www.pexels.com/hu-hu/foto/baratok-ules-jatszik-gyerekek-4691587/

A társasjáték választásnak sokszor felmerülhet a kérdés, hogy melyik típus a legjobb. Melyik az, amivel az egész család játszhat, esetleg melyik változat ideális egy baráti estéhez? Szerencsére azonban egyes online felületek rendszeresen összegyűjtik is frissítik a Top 50 legjobb típust, amelyből bárki könnyedén választhat egyedi darabot. Lássuk a listát!

Melyek a legjobb társasok 2022-ben?

Sokszor merülhet fel a kérdés, hogy melyik típusú változatot érdemes beszerezni, ami kikapcsol, szórakoztat, elgondolkodtat, és persze fejleszt. Vannak azonban népszerű darabok is, amiket bárki örömmel kipróbál. Az alkalmi változatok egyre szélesebb palettán mozognak, hiszen a gyártók próbálnak folyamatosan újdonságokkal előrukkolni.

Hogy könnyebb legyen a választás, igazán megér egy pillantást a Gémklub legjobb társasjáték listája. Itt nemcsak hazai, hanem nemzetközi értékesítési statisztikákat is találhatunk, amik a játékosok visszajelzései alapján készültek. A felsorolásban helyet kaptak az Év Játéka-díjat nyert változatok is, de tartalmaznak olyan típusokat, mint a családi társasok, a modern klasszikusok, vagy éppen az alkalmi fajták. A folyamatosan frissülő listán most az alábbi kiadások szerepelnek a legelőkelőbb helyeken.

7csoda család

A világ hét csodája köré épült társas nem véletlen ekkora siker, hiszen kit ne érdekelnének ezek az építészeti remekművek, amik többségéről még mindig nem tudunk mindent. Hihetetlen és szinte felfoghatatlan, hogy az egyes épületeket és egyebeket hogyan voltak képesek létrehozni az akkori emberek. Itt minden játékos az ókori civilizációt építhet magának, egészen az alapoktól indulva. A kártyaválasztás segítségével minden fordulóban 6-6 lapot lehet szerezni, amikkel elindulhatunk. A 7csoda tehát kiváló választás azoknak, akik szeretik a kiegészítőket, a történelmet, az épületi remekeket, akik szeretnének egy kicsit jobban elmélyedni a múltban. A több kiadásban is beszerezhető társas szinte már kötelező azoknak, akik rajonganak az efféle változatokért.

A Watergate-ügy

A botrány szinte mindenki számára ismeretes, hiszen 1972-ben öt embert tartóztattak le a Watergate épületben. A riporterek nyomozásának köszönhetően sikerült kideríteniük és feltárniuk Amerika legnagyobb politikai botrányát, aminek következtében Richard Nixon elnök lemondott a posztjáról. Ebben a társasban két játékos a végletekig belevetheti magát ebbe az időszakba. Az egyik résztvevő Nixon kormányzatának szerepét öltheti magára, miközben megpróbálja teljesen kitölteni a mandátumot. Közben a másik játékos elszántan szerzi a bizonyítékokat, amivel végre elérheti, hogy a vezető lemondjon. De vajon ki fog győzni? Ki az, aki végül kifut az időből? Érdemes beszerezni és kipróbálni!

Calico

Egy családi társas, amely előkelő helyet foglal el ezen a top 50-es listán. A Calico egy mintaépítő változat, ahol nemcsak magunknak, hanem a kis kedvenceknek is varrhatunk tarka takarókat. A 27 kör alatt készülődő pokrócok mindegyike más-más mintát követ, így a foltok mindig máshogy festenek rajta. Érdemes azonban figyelni a színekre, hiszen 3 vagy több foltból álló szigetet alkotunk meg, akkor plusz pontokra is szert tehetünk. Egy végtelenül cuki családi társas, amelyben 1-4 személy vehet részt egyszerre.

Concept

Ki ne ismerné a Concept játékot? Hiába lehet közben pontozni, senki nem azért szórakozik vele, hogy nyerjen, hiszen ez inkább egy móka, mintsem verseny. A rendhagyó asszociációs társas kapcsán nem mondunk ki szavakat, nem is rajzolunk le semmit, csak több piktogram és egy adag kocka használatával adunk át szavakat, fogalmakat, szólásokat. Remek szórakozás, amivel akár órákon keresztül ellehetünk. Természetesen több változata is van, ilyen a Concept Kids: Állatok, amely kicsit kötöttebb, mint az eredeti, azonban semmivel sem unalmasabb, mint az elődje. Az állatok egyre nehezedő kártyapakliból kerülnek ki. Tökéletes szórakozás, ha négyéves családtagot is be szeretnénk vonni az esti játékba.

Unlock

Az elmúlt tíz esztendőben egyre többen próbálták ki a szabadulószobákat, hiszen az izgalmas sztori mellett kapunk logikai feladatokat is. Az Unlock kollekció az otthonunkba is elhozza a szabadulószobás élményt, hiszen kimozdulnunk sem kell ahhoz, hogy feladványokat oldhassunk meg. A sorozat mindegyik részében 3-3 kaland található, így akár gonosz professzorokkal is találkozhatunk, de betekintést nyerhetünk továbbá a kalózok világába. A játékidő 45-74 perc, tehát egy esti közös társaspartiba is tökéletesen beilleszthető típusról van szó.

Ezek a társasok tehát mind-mind szerepelnek a 2022-es évben beszerezhető legjobb változatok között. Bármelyik mellett is döntünk, a móka és az izgalom garantált lesz!

loading...