Rengeteg autós gyűlt össze Budapesten, hogy támogatásukról biztosítsák a sztrájkoló tanárokat

A szakszervezetek előzetes adatai alapján több mint 20 ezren vettek részt a pedagógusok hétfői kétórás figyelmeztető sztrájkján.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) délután a Szépművészeti Múzeum előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol arról beszéltek, hogy az előzetesen sztrájkra jelentkezőknek kevesebb mint a fele csatlakozott hétfőn. Szerintük ennek egyrészt az az oka, hogy a megfélemlítés miatt sokan elálltak a sztrájktól, másrészt pedig sokan covidosok lettek, nem tudtak személyesen tiltakozni.

A szakszervezetek sajtótájékoztatója után autós demonstráció indult a Hősök teréről, amit a magyar Szakszervezeti Szövetség szervezett. Az autósok egyrészt a sztrájkoló pedagógusokkal vállalnak szolidaritást, másrészt bértárgyalások eredménytelenségére is szeretnék felhívni a figyelmet az alábbi útvonalon haladva.

A felzászlózott autók konvojának elején hangszóróból ismertetik a demonstráció céljait, néhányan dudáltak, de a KRESZ-nek megfelelően haladtak.

Országszerte sztrájkoltak végül a tanárok: volt olyan iskola, ahol forradalmi hangulat alakult ki

loading...