Dobrev Klára közzétette a bizonyítékot – mostantól mindig ez jusson eszünkbe, ha Orbán sikeres családtámogatásról hazudozik

Dobrev Klára: Erős önkormányzatokkal lehet európai Magyarországot építeni
Kép forrása: MTI

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője a Facebookon tette közzé az ábrát, ami az Orbán-kormány családpolitikájának totális bukását bizonyítja. Továbbá bejelentette azt is, hogy a Márki-Zay Péter vezette kormány megtartja a családtámogatási intézkedéseket és megemelik a családi pótlékot is!

Nézem ezt az ábrát és akár még örülhetnék is, de nem tudok. Lehetnék boldog, hogy a baloldali kormányok alatt sokkal több gyerek született, mint Orbánék elmúlt 12 éves kormányzása alatt, de valójában dühöt érzek

– írja Dobre Klára.

A DK politikusa úgy folytatja:

„ha belegondolok abba, hogy milyen sok milliárd forint ment el arra, hogy főként a jobb módú családokat támogassa a kormány és közben nem születtek meg a várt gyerekek, akkor egyszerre vagyok végtelenül szomorú és nagyon feldúlt.

Sokszor elmondtam már, hogy nem az a baj, amit a kormány ad, hanem az, akiknek nem ad, akiket kihagy a családtámogatásból. Mert hiába a családalapításhoz adott hitel, ha azzal a kevésbé jómódúak nem tudnak élni. Márpedig sajnos ők vannak többen. Orbánék hazug családpolitikája pont arról szól, mint olyan sok intézkedésük: a kivételezésről és a gazdagok támogatásáról.”

Végül azt ígéri Dobrev Klára, hogy április után a Márki-Zay Péter vezette kormány nem fog tovább kivételezni. Megtartják az eddigi támogatásokat és megemelik a családi pótlékot, mert minden gyermeket nevelő szülőnek jár a segítség.

loading...