A KDNP dühös hangvételű, Karácsonyt támadó közleményben szólalt fel a gyűlölet ellen

Elutazgatta a közpénzt a parlamenti imacsoport
Kép forrása: Semjén Zsolt Facebook-oldala

A Kereszténydemokrata Néppárt közleményt adott ki, melyben felháborodásukat fejezik ki Karácsony Gergely egy korábbi, a Klubrádióban tett kijelentésével kapcsolatban. Karácsony Gergely szerintük azt mondta a Városligetben felhúzott Magyar Zene Házáról, hogy olyan, „mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér”. A KDNP szerint ez „felháborító és tűrhetetlen!”

Karácsony valójában ezt mondta: „Az egész Városliget projekt értelme olyan szempontból felfoghatatlan, hogy a 21. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a Szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.”

„Felmerül a kérdés, hogy önök miért lelik örömüket abban, hogy újra és újra megsértik a kereszténységet és a keresztény embereket? Miért veszik semmibe a keresztény emberek méltóságát?”

– teszi fel a nagy kérdést KDNP, majd meg is válaszolják saját kérdésüket: ők a teremtett világot tagadják, csakúgy, mint mindazt, amit a párt igazi értéknek tekint.

„Úgy okoskodnak, hogy félresiklott életüket nem helyrehozni akarják, hanem saját deviáns világukat akarják ránk kényszeríteni. A kereszténység helyébe pedig egy globális világrendeletet akarnak erőszakkal állítani, mely hasonló a világ régebbi kommunista kísérleteihez. Önök egyfajta globális forradalmat akarnak, melyben nem csak a társadalom értékrendszerét, hanem annak teljes struktúráját is ki akarják forgatni a rendes kerékvágásából.

Mi mindezekre nemet mondunk! Nemet mondunk a gyűlöletre, és határozottan kiállunk a keresztény emberek és értékek védelme mellett!” – zárul a gyűlöletet elutasító KDNP-közlemény.

loading...