A Fidesz EP-képviselője házhoz ment a pofonért: azt hitte leleplezte a gonosz LMBTQ-lobbit, de az EU helyreigazította

Kép forrása: MTI

Paolo Gentiloni, az Európai Biztosság gazdaságpolitikáért felelős olasz tagja az uniós pénzügyminiszterek ülésén azt mondta, hogy az oktatási diszkrimináció miatt nem javasolják a magyar helyreállítási terv elfogadását. Fideszes körökben ezt rögtön úgy értelmezték és tálalták, hogy a gyermekvédelminek nevezett törvényről van szó – írja az EUrologus.

Győri Enikő, a Fidesz EP-képviselője ezen felbuzdulva közleményt adott ki múlt héten szerdán „Kibújt a szög a zsákból!” címmel. Ebben arról írt, hogy: „Gentiloni azt rótta Magyarország szemére, hogy diszkriminál az oktatásban. Az, hogy a szülők dönthessenek gyermekük szexuális felvilágosítása tárgyában, nem hátrányos megkülönböztetés, rádásul nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés, semmiképp nem kapcsolható össze uniós források folyósításával. Magyarországnak ez a pénz ugyanúgy jár, mint a többi tagországnak. A kifizetések további visszatartása kísérlet a magyar gazdaság fejlődésének akadályoztatására, a magyar emberek hátrányban tartására.”

A Fidesz képviselőjéhez a Facebook-miniszter Varga Judit is csatlakozott és azt írta közösségi oldalán, hogy

„beismerték, amit eddig hárítottak, hogy az LMBTQ-lobbi miatt nem férhet hozzá hazánk a helyreállítási alap forrásaihoz.”

Győri Enikő ezen a leplezésen felbátorodva egy héttel később egy parlamenti bizottsági meghallgatáson kérdőre is vonta Gentilonit. A fideszes képviselő magyarázatot követel arra, hogy miért változott meg a brüsszeli álláspont, hiszen eddig tagadták, hogy összefüggés lenne a helyreállítási források és a gyermekvédelmi törvény között.

Az olasz biztos erre a következőt válaszolta:

“Leginkább arról vitatkozunk, hogy miként lehetne megerősíteni a korrupcióellenes keretet, többek között az ügyészi erőfeszítések és a nyilvános információkhoz való hozzáférés javításával. Az oktatási szektorral kapcsolatban is tárgyalunk, de a magyar gyermekvédelmi törvény egy másik munkafolyamat, nem szerepel a helyreállítási terv vitájában. Mint ön is tudja, ez egy kötelezettségszegési eljárás tárgyát képezi.”

Az olasz biztos ezzel egyértelművé tette, hogy már megint megpróbálja elferdíteni a valóságot a Fidesz, szó sincs arról, hogy a gyermekvédelminek nevezett törvényt összekapcsolták volna a helyreállítási alap pénzeivel.

loading...