Orbán Viktor álljon ki vitázni Márki-Zay Péterrel – Írd alá te is a petíciót!

Márki-Zay Péterről olyasmi derülhet ki, ami mindenkiben csalódást kelt. A képen Orbán Viktor és Márki-Zay Péter.

Orbán Viktor álljon ki vitázni az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével, Márki-Zay Péterrel – írja az aHangon petíciót indító Civilek a demokráciáért.

A petíció leírása szerint a televízióban főműsoridőben közvetített vitát szeretnének Orbán Viktor és Márki-Zay Péter között. Ha összejön legalább 100 ezer aláírás, akkor a március 15-i összellenzéki tüntetés után felviszik a Várba.

Felidézik, hogy az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje vitára hívta Orbán Viktort. A felkérésre a kormányfő nem, hanem Hollik István reagált. Így: „Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni.”

A petíció elindítói szerint a demokráciákban bevett gyakorlat a miniszterelnök-jelöltek vitája. A választóknak joguk van tudni, mit gondolnak az ország helyzetéről és jövőjéről azok az emberek, akik arra készülnek, hogy miniszterelnökként vezessék Magyarországot.

Felidézik, hogy Magyarországon utoljára 16 éve, a 2006-os országgyűlési választás előtt tartottak miniszterelnök-jelölti vitát, amit 4 millióan néztek.

A petíciót, amit már több mint tízezren írtak alá, itt lehet aláírni.

loading...