Jakab Péter: A választók úgy döntöttek, hogy MZP kell nekik, de hetedik frakció, újabb párt nem

Lemondott Jakab Péter a Jobbik elnökségéről
Kép forrása: MTI

Jakab Péter a HVG-nek adott interjújában arról beszélt, hogy szerinte a választók igent mondtak Márki-Zay Péterre, de a hetedik frakcióra nemmel voksoltak az előválasztáson. A Jobbik elnöke szerint egészséges vita folyik az ellenzéki lista összeállításáról és arról, hogy azon a Jobbik hány befutó helyet kapjon.

Jakab szerint a többi párt is tisztában van azzal, hogy a Jobbik jelöltjei „nem csak besétálnak a Parlamentbe, mint a budapesti kerületekben indulók”. „Ezek nehéz győzelmek lesznek, és a töredékszavazatokra is nagy szükség lesz. De nem akarunk több befutó helyet, mint a valós támogatottságunk” – mondta.

A pártelnöke az interjúban elárulta: korábban azt akarta, hogy Márki-Zay Péter legyen a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, de az előválasztás előtt már úgy látta, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester személyiségjegyei nem teszik őt alkalmassá erre a feladatra.

„A választók döntöttek: azt mondták, MZP kell nekik, de hetedik frakció, újabb párt nem. Egyébként beszavazták volna az Új Világ Néppártot. Péter azt a feladatot kapta, hogy vezesse az egyesült ellenzéket, és most már vezeti is”

– mondta Jakab Péter az előválasztásról.

loading...