Vadai Ágnes: Orbánék hiába próbálták meg ellehetetleníteni, az ellenzék hamarosan összegyűjti a 200 ezer aláírást

Vadai Ágnes
Kép forrása: MTI

Vadai Ágnes, a DK alelnöke az Egységben Magyarországért sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy hamarosan megvan a 200 ezer aláírása az ellenzéknek.

A DK frakcióvezető-helyettese Orosz Annával, a Momentum elnökségi tagjával, a XI. kerület alpolgármesterével és ellenzéki képviselőjelöltjével, Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével, Budapest főpolgármesterével, Kunhalmi Ágnessel, az MSZP társelnökével, Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével, Ungár Péterrel, az LMP országgyűlési képviselőjével és Márki-Zay Péterrel, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltjével tartott közös sajtótájékoztatót a Fudan egyetemről, az álláskeresési járadékról és a lakhatási problémákról.

Vadai Ágnes úgy fogalmazott:

„önmagában már az siker, hogy itt állhatunk és újra a közös népszavazási kezdeményezésünkről beszélhetünk. Talán emlékeznek még rá, hogy Orbán Viktor gonosz kormánya és apparátusa milyen aljas módon próbálta meg több alkalommal is ellehetetleníteni és megnehezíteni az ellenzék közös népszavazási kérdéseit.

De hiába Orbán minden igyekezete, mi nem hátráltunk meg. Azt hiszem, ez nagyon nagy részben köszönhető a Demokratikus Koalíció fantasztikus aktivistáinak, akik az elmúlt hetekben, az ünnepek alatt, majd az új évben, a hideg és a fagy ellenére is minden nap ott voltak az utcákon, a piacokon, a tömegközlekedési csomópontokon és rendíthetetlenül gyűjtötték az aláírásokat.

32 választókörzetben, Zalaegerszegtől Vásárosnaményig, az összes hadrafogható aktivistánk fáradhatatlan munkájával oroszlánrészt vállaltunk a népszavazási aláírásgyűjtés sikerre vezetésében. Ezt mindannyiunk nevében nagyon köszönöm!

„Mi DK-sok régóta tudjuk, hogy az Orbán-rendszer leváltásának kulcsa a szervezettség, a csapatmunka, a fegyelmezettség és az összefogás. Ezekből az elmúlt hetekben ismét jelesre vizsgáztunk és egységesebben vágunk neki a választási kampánynak, mint valaha”

– jelentette ki a DK alelnöke.

A DK frakcióvezető-helyettese arra kért mindenkit, hogy aki még nem tette meg, írja alá a következő pár napban az egységes ellenzék népszavazási kezdeményezését.

loading...