Sokkot kaptak Orbán járványkezelésétől a kézilabda Eb-re érkező francia versenyzők

Kép forrása: MTI

Sokkhatásról beszéltek a francia férfi kézilabda-válogatott tagjai a Le Figarónak, miután megérkeztek Magyarországra az Európa-bajnokságra. A hvg.hu a francia lap cikke alapján azt írja, hogy Nikola Karabatic arról panaszkodott:

miután szigorú előírásokat követtek, hogy ne kapják el a koronavírust, maszk nélküli vendégekkel kerültek össze a szállodában, akikkel egy helyen is kell enniük. Ez pedig különösen problémás az után, hogy a karácsonyt és az újévet a családjuktól távol kellett tölteniük, attól tartva, hogy ha megfertőződnének, lemaradnának az EB-ről.

Vincent Gérard úgy fogalmazott: bizarr a helyzet az után, hogy a legutóbbi két nagy versenyen Egyiptomban és Japánban mennyire szigorú volt a szabályozás.

Nem biztos, hogy ez tiszteletteljes a játékosokkal és stábtagokkal szemben, akik vért izzadnak, hogy jó állapotban érkezzenek meg

– mondta. Annak örül, hogy Magyarországon teltház előtt játszhatnak, hiszen „ez a sport lényege. De milyen áron? Nem tudom. Nem az én feladatom ezt megítélni”.

Guillaume Gille szövetségi kapitány úgy nyilatkozott: nem elfogadható, hogy ekkora távolság van a nemzetközi szövetség és a rendező ország szabályai között, reméli, hogy a visszajelzésük segít a szervezőknek, hogy ne sértsék meg a szövetség szabályait.

Volt azért, aki számára nem újdonság, ami Szegedre érkezve várta őket. Kentin Mahé, a Veszprém francia játékosa azt mondta,

„Ismerve Magyarországot nem lepődtem meg. Tudjuk, hogy a magyar kormány később hozza meg a döntéseket, mint a szomszédai. Miért? Nem tudom, nem vagyok politikus.”

loading...