A karácsonyt ellopta a fideszes Grincs: iszonyú drágulásra figyelmeztet a DK

Novemberi nyugdíjemelés: megjöttek a friss adatok

Ahogyan arra számítani lehetett, a kormány csődöt mondó gazdaságpolitikája már a magyar családok karácsonyát is megnehezíti a DK közleménye szerint.

Elszálltak az árak

A rekordmagas, 6,5%-os infláció az alapvető karácsonyi édességek és a karácsonyfák árán is érezteti hatását. Ma már luxuscikknek számít egy karácsonyfa megvásárlása, és a karácsony kedvenc édességéért, a szaloncukorért is 10-20%-al többet kell fizetniük a magyar embereknek, mint egy évvel ezelőtt. És akkor még nem is említettük az ajándékokat, amelyek szintén sokkal drágábbak lesznek a korábbiaknál. Hiszen a hatóságilag rögzített, de még így is rekordmagas üzemanyag árak miatt emelkedtek a szállítási költségek, ahogyan emelkedtek a csomagolópapírok árai is.

A Demokratikus Koalíció hosszú idő óta figyelmeztette a kormányt, hogy az elhasaló gazdaságpolitikájuk és a történelmi infláció a magyar családok nyugodt ünnepi készülődését is veszélyeztetni fogja, de Orbánékat ez nem érdekelte. A kormány láthatóan tétlenül nézi, ahogy már a legszentebb ünnep is megfizethetetlen luxussá válik magyar családok százezreinek. Ez nem maradhat következmények nélkül, Orbánéknak ez az utolsó karácsonyuk kormányon. Jövő áprilisban egyszer és mindenkorra véget vetünk a magyar embereket kizsákmányoló politikának – írja Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

loading...