Szupertitkos akció keretében luxus lakóbuszból őrzi a rendőrség Kásler Miklóst – azt nem tudni, mitől

Kép forrása: MTI

Kásler Miklós EMMI minisztert a rendőrség folyton változó magyarázatokkal és módszerrel – jelenleg egy luxus-titkos lakóbuszból – őrzi. A védelem oka is titkos – írja a Népszava.

Ez év nyarán jelent meg a sajtóban, hogy Kásler Miklós budakeszi, Makkosi úti ingatlanában éjszakánként egy rendőrautóból őrzik. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) akkor azt közölte, hogy „a rendőrök a mindenkori közbiztonsági helyzet, illetve egyéb szakmai szempontok figyelembevételével látják el, a szolgálatot.”

A Népszava cikke szerint a nehezen értelmezhető választ a közelben lakók próbálták árnyalni, akik szerint állítólag egyszer betörtek a miniszterhez és értékes vadtrófeákat zsákmányoltak, valamint olyan értékeket, „melyek mibenléte nem tartozik a nyilvánosságra”. 

Időközben, a nyár múltán a kék lámpás-szirénás autót a rendőrség egy luxus lakóbuszra cserélte, ahová rendőrök költöztek be, pluszban pedig egy jelzés nélküli civil rendőrautóval is kiegészítette. Rendszámuk: KUG 083, KUG 093. Így már 24 órás az ingatlan védelme.

Az új információk kiderülése után ismét érdeklődött a Népszava, de az ORFK a korábbi közleményüknek ellentmondva már a következőt közölte:

„Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.” 

Eszerint tehát Kásler büntetőeljárással érintett személy, ám, hogy sértettként védelemét vagy gyanúsítottként házi őrizetét rendeltek el vele kapcsolatban, a közleményből nem derül ki. Miniszter esetében minden büntetőügy az ügyészségre tartozik.

A Központi Nyomozó Főügyészség – különös módon – hírzárlatot tart az ügyben. Az egyetlen tehát, ami kiderült:

a Kásler-ügy minden részlete minden szinten szigorún titkos. A miniszter hónapok óta nem reagált a napilap megkereséseire.

loading...