Márki-Zay Péter olyan ötlettel állt elő, ami még a kétharmadnál is többen hozhat a Fidesznek

Kép forrása: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Miközben mindenki Márki-Zay Péter kormánypropaganda-kék színű migránstáblájára figyelt a hódmezővásárhelyi polgármester röszkei sajtótájékoztatóján, addig egy megdöbbentő gondolat felett, ami a miniszterelnök-jelölt fejéből pattant ki, sokan elsiklottak, pedig mindent megváltoztathat. Sajnos rossz irányba.

Márki-Zay arról beszélt, hogy azt szeretnék, ha a legtudatlanabb választó is tisztában lenne azzal, hogy valójában Orbán Viktor telepít be migránsokat – ezért került ki a táblás számláló. Hódmezővásárhely polgármestere megerősítette, hogy győzelmük esetén nem bontják le a kerítést. Ugyanakkor felül fogják vizsgálni az Orbán által betelepített migránsokat, az Orbán által betelepített bűnözőket pedig körözés esetén ki fogják adni.

Az eseményen felállítottak egy, a kormány korábbi, “Tudta?” kampányára hasonlító kék plakátot, amelyen az állt, hogy Soros nulla, Orbán Viktor viszont több mint ötvenezer embert telepített be.  

Márki-Zay szerint Orbán Viktor végrehajtotta, sőt, túl is teljesítette a Soros-tervet, amikor – KSH adatok alapján – 2019-ben 55 ezer, tavaly pedig 47 ezer unión kívülről érkezett embernek adtak eltelepedési engedélyt a magyar hatóságok. Ezzel szemben az ellenzék magyarokkal akarja megoldani a hazai munkaerő hiányt, mondta.  

A fiktív lakcím létesítését megkönnyítő minapi módosítással kapcsolatban Márki-Zay Péter a Népszava kérdésére elmondta, ez egy újabb lépés, amivel a Fidesz tovább nehezíti az összefogás dolgát, ezek után nem kell sok ahhoz, hogy elgondolkodjon az ellenzék a választások bojkottján.

Arra a kérdésre, hogy pontosan minek kéne még történnie ahhoz, hogy az ellenzék valóban távol maradjon a választástól, Márki-Zay nem nevezett meg konkrét lépést, és hozzátette, ez a személyes magánvéleménye, erről semmilyen egyeztetés nem folyik az ellenzéken belül.

Reméljük, hogy nem is fog, ugyanis az ellenzéknek le kell győznie a Fideszt, nem pedig meghátrálni a választásoktól.

loading...