A DK polgármesterei megelégelték a sarcokat: közösen álltak ki az iparűzési adó elvétele ellen

Orbán Viktor azért veszi el újra az iparűzési adó egy jelentős részét, hogy a fővárost, a budapesti önkormányzatokat és ezáltal a helyi lakosokat büntesse, akik ezzel közel 40 milliárd forinttól esnek el. A DK budapesti polgármesterei ezért közösen tiltakoznak az újabb megszorítások ellen.

Orbán önkényes döntésének értelmében Óbuda például 2 milliárd forinttól esik el, amiből fel lehetne újítani a Csobánka téri és a Vörösvári úti szakrendelőt, évekig lehetne működtetni a gyermekszakrendelőt, az összes burkolatlan földutat le lehetne aszfaltozni és 60 kerületi bérlakást is meg lehetne építeni.

Erzsébetvárosban 2020-ban és 2021-ben közel 1 milliárd forint bevételkiesést jelentett az iparűzési adó csökkentése, emiatt kevesebb juthat az önkormányzati tulajdonban álló lakások és a Klauzál tér felújítására, zöldítésre.

Az újbudaiakat is érzékenyen érinti a helyi iparűzési adó újbóli megfelezése, a fejlesztési terveket alapjaiban veszélyezteti az újabb büntető intézkedés.

A XV. kerületben óvoda- és útfelújításokat, a szakorvosi rendelő felújítását, parkrekonstrukciókat és a Bernecebaráti Gyermektábor felújítását sodorja veszélybe a kormány döntése.
A XVIII. kerület 6 milliárd forinttól esik el a kormányzati büntető intézkedések miatt, így az önkormányzat egy nagyobb értékű beruházásra sem tud saját erőből vállalkozni, például egy emelt szintű nyugdíjasház létrehozására vagy saját fenntartású CT és MR berendezés megvásárlására.

A DK budapesti polgármesterei elfogadhatatlannak tartják, hogy Orbánék másodrendű állampolgároknak tekintik a fővárosiakat, pusztán azért, mert azok más politikában hisznek. Ennek az aljas politikai hadjáratnak csak úgy tudunk véget vetni, ha jövő áprilisban leváltjuk Orbán gonosz kormányát. 2022 után közösen véget vetünk a kicsinyes bosszúk korszakának, amelynek a főváros lakói látják a kárát!

loading...