Tovább dübörög a heccfilm szégyensorozata: egy fideszes képviselő kibérelt egy mozitermet és meghívta munkatársait az Elkxrtukra

Kép forrása: MTI

Nem garasoskodik Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara fideszes elnöke: több mint 360 ezer forintot költ arra, hogy munkatársai ingyen megtekinthessék a Kálomista Gábor producer nevével fémjelzett Elk*rtuk című filmet – tudta meg a Népszava egy levélből.

A napilap szerkesztőségébe egy „Kedves Kolléga!” megszólítású e-mail jutott el, amit Győrffy Balázs fideszes parlamenti képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke írt. Ebben arra kérte címzetteket, hogy

legyenek vendégei, tekintsék meg ingyen a filmet. A vetítés időpontja december 9-e, helyszíne a budapesti Cinema City Allee mozi. Regisztrálni november 19-ig lehet a megadott linken.

A Népszava megkérdezte Győrffy Balázstól, milyen indíttatásból érezte szükségét annak, hogy kollégáit meghívja a film ingyenes megtekintésére. A lap arra is kíváncsi volt, hogy mennyibe kerül az ingyenes filmvetítés, ennek költségeit milyen forrásból fedezi.

„Az Elk*rtuk című film vetítésére saját elhatározásomból, saját költségemre hívtam meg a kollégáimat” – közölte Győrffy Balázs válaszában. A gyakorlatban ez azt jelenti – folytatta –, hogy „egy mozi egyik termét kibéreltem, oda várom a kollégákat a vetítésre”. A terem bérleti díja 364 ezer 650 forint, amit tájékoztatása szerint saját pénzéből, saját lakossági folyószámlájáról átutalva fizet ki. „A filmvetítésen természetesen nem kötelező a részvétel, semmiféle előnnyel vagy hátránnyal nem jár az, hogy valaki eljön rá vagy sem” – reagált egy másik kérdésre.

Győrffy Balázs hozzátette, hogy 2013 márciusa óta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a tagság által megválasztott – elnöke. Második ciklusát tölti a köztestület élén úgy, hogy a szervezet megalakulását megelőzően és azóta is országgyűlési képviselő.

„Senki előtt sem ismeretlenek politikai nézeteim, a világról alkotott képem, amely természetesen befolyásolja kulturális ízlésemet is, ezért esett erre a filmre a választásom” – magyarázta. Végezetül megjegyezte: „ahogy én, úgy bármelyik kollégám meghívhatja a többi munkatársát például egy sörre, egy pizzára vagy akár a lakodalmára is”.

loading...