Hollik István a megmentő: máris bejelentette az Orbán-kormány újabb rezsicsökkentését

Kép forrása: MTI

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az Orbán-kormány a rezsicsökkentés részévé tette az üzemanyagok árának 480 forinton történő befagyasztását, és hiába támadja a rezsicsökkentést a baloldal és Brüsszel, a kormány azt  megvédi. A Fideszes képviselő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt, hogy Európában súlyos energia- és rezsiválság lépett fel, egyedül nálunk nem növekednek a rezsiárak az EU-ban.

Ezt egészítették ki azzal, hogy a rezsicsökkentés része lett az üzemanyagárak befagyasztása 480 forinton. Szerinte Márki-Zay Péter viszont világossá tette, mi a baloldal energiapolitikája, a piaci árakat rá kell engedni a magyar emberekre, úgy kell energiahatékonynak lenni, hogy az emberek kevesebbet fogyasztanak. Szerinte jövő héten a benzinár nem csökkenne 480 forintra, ha az ellenzéken múlt volna.

(A demokratikus ellenzék egyébként hetek óta követeli, hogy valamilyen módon csökkentsék az üzemanyagok árát.)

Hollik István szerint a baloldal 2010 előtt is ezt képviselte. A piaci árakat ráengedni a magyar emberekre úgy, hogy az energiamultik nyerészkedni tudjanak, közben a kormányfők (Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon) „széttették a kezüket”.

Szerinte a rezsicsökkentés az elmúlt öt évben bebizonyította, hogy a hatósági árazás működik. A rezsicsökkentés nemcsak az árakat tartotta kordában, hanem biztonságot és kiszámíthatóságot is nyújt az energiafogyasztóknak, a vállalkozásoknak és a családoknak.

A műsorban a budapesti városháza értékesítéséről szóló hírekre úgy reagált, hogy Karácsony Gergely őszintén kellene beszélnie a kérdésről, mindenkinek az az érdeke, hogy tisztán lássunk ebben az ügyben. Úgy vélte, „közröhej tárgya lehet”, hogy a történtek után a vagyonkezelőt fegyelmiben részesítette a főpolgármester és ezzel elintézettnek tartja az ügyet.

A szóvivő arról is beszélt, hogy

szerinte a Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusa azt jelzi, ma Európa legerősebb, legszervezettebb jobboldali pártja a Fidesz.

loading...