Ne féljünk kimondani: a nyugdíjasokon nem segít az egyszeri juttatás

Kép forrása: MTI- - a képünk illusztráció

Megszokhattuk már, hogy a kormány jól időzíti a látszólagos támogatásait (közel a választás) azonban ahova ad, onnan többet vesz el.

A nyugdíjasokon nem segít az egyszeri juttatás, nekik kiszámítható, stabil módon emelkedő nyugdíjakra és a legalacsonyabb járandóságok növelésére van szükségük – reagált a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese arra, hogy már kézbesítik a nyugdíjprémiumot.

Arató Gergely online sajtótájékoztatóján azt mondta:

Orbán Viktor miniszterelnöknek csak a választás előtt jutnak eszébe a nyugdíjasok. A kormányfő a nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumra hivatkozva „próbálja feledtetni azt, hogy az elmúlt években a nyugdíjemelés szabályainak megváltoztatásával több, mint egymillió forintot húztak ki a nyugdíjasok zsebéből” – fogalmazott a képviselő.

A DK meggyőződése, hogy véget kell vetni annak az időszaknak, amikor a nyugdíjasok jóléte csak Orbán Viktor „pillanatnyi kegyétől függ”, helyre kell állítani a nyugdíjak értékállóságát és azokat a bérekhez kell kötni – érvelt a politikus.

A frakcióvezető-helyettes azt is megjegyezte, hogy a rekordmagas infláció, a rohamosan emelkedő árak mellett a nyugdíjprémium sem segít hosszú távon a nyugdíjasokon.

loading...