Dobrev Klára: Ördög tudja milyen okból, de az Orbán-kormány továbbra is eltitkolja a járványügyi adatokat – ebből tragédia lesz

A koronavírus ismét támad, csak tegnap 107-en vesztették életüket a járvány következtében. A kormány tétlenül nézi, pontosan úgy, mint a harmadik hullám idején, amikor 30.000 honfitársunkat, egy közepes magyar városnyi embert, férjeket és feleségeket, gyereket és szülőt, nagyszülőt, munkatársakat és barátokat vesztettünk el – emlékeztet Dobrev Klára a Facebook-oldalán.

A DK képviselője szerint egyetlen reakcióra képes a kormány: A titkolózásra. Pedig a pontos adatok a kormány rendelkezésére állnak, csak azokat nem osztják meg sem az önkormányzatokkal, sem pedig velünk, magyar emberekkel.

A kormány az önkormányzatokkal nem hajlandó együttműködni, és ördög tudja, milyen okból, de úgy véli, a járványügyi adatok nem tartoznak a magyar emberekre. Titkolja az adatokat azok elől, akiknek a szerettei már belehaltak a járványba, és azok előtt is, akik még a tragédia előtt vannak. 

Sokszor beszélünk a demokrácia hiányáról. A titkolózás önmagában is súlyos demokratikus deficit. A nemzetközi összehasonlításban kiugró magyar áldozatok száma ékes bizonyítéka annak, hogy a demokrácia az embereket védi a kormányokkal szemben, míg a demokrácia hiánya az embereket sújtja. Jobb- és a baloldaliakat egyaránt. Iszonyatosak lehetnek ismét a következményei annak a felelőtlenségnek, amelyet a kormány vírus-ügyben ismét produkál – írja végül Dobrev Klára.

loading...