Novák Katalin leszállította az év viccét: „Az Orbán-kormány egyik legnagyobb értéke a hitelesség”

Kép forrása: Novák Katalin Facebook-oldala

Interjút adott a Magyar Nemzetnek Novák Katalin, amelyben többek között arról beszélt, hogy „Az Orbán-kormány egyik legnagyobb értéke a hitelessége”. Na meg persze arról is szólt, hogy az ellenzék migránsokkal töltené meg az országot.

A kormánypropaganda zászlóshajójának számító napilap szombati számában megjelent interjúban Novák Katalin azt mondta:

nem választási költségvetést készített a kormány, merthogy ők „2010 óta minden évben növelték a családtámogatásokra fordított összeget, ami igazolja, milyen jelentős a családok iránti elkötelezettsége a kormánynak.” 

A tárca nélküli miniszter azt mondta, nem pénzosztásról van szó, hanem jól végiggondolt lépésekről, hiszen 2010 óta következetesen csökkentik a jövedelmeket terhelő adókat.

Azzal kapcsolatban, hogy az Idősek Tanácsa hogyan fogadja a 13. havi nyugdíj visszaépítését (na, vajon hogy fogadják?), Novák Katalin elmondta:

egyöntetűen pozitív a fogadtatás. Úgy érzik, hogy most visszakapnak valamit, amit korábban elvettek tőlük. Amikor a baloldal megszüntette a 13. havi nyugdíjat, az nagyon fájó pont volt számukra.

Azon persze mindig lehet vitatkozni, hogy mennyivel kellene, lehetne még többet adni, de amikor elvesznek egy már létező jogosultságot – ahogy egyébként a családi adókedvezményt, a gyes harmadik évét is megszüntették, az otthonteremtési támogatásokkal együtt -, az egy olyan sokk, melynek a hatása hosszan megmarad a közösségben. Így a nyugdíjasok kárpótlása az anyagi vonatkozás mellett jóvátételi kérdés is – jelentette ki.

Novák Katalin szerint az Orbán-kormány hiteles, megtartja ígéreteit

Mint mondta, azon dolgoznak, hogy meglegyen a mozgásterük a teljes 13. havi nyugdíj visszaépítéséhez, de járványhelyzet van.

„Ki gondolta volna két éve, hogy hónapokra be kell zárkóznunk, és teljes gazdasági szegmensek állnak majd le? Nem szeretnénk tehát elhamarkodott ígéreteket tenni. Az Orbán-kormány egyik legnagyobb értéke a hitelessége. Korábban is megtartottuk az ígéreteinket, és ezért fontos most is, hogyan fogalmazunk. Biztosan tehát csak az év vége felé lehet majd erről nyilatkozni. A kétheti plusznyugdíj viszont már most is biztos, hogy megérkezik februárban a nyugdíjasokhoz”

– mondta Novák Katalin, aki szerint a baloldalon nincsenek is családpolitikusok, mert az a téma a miniszter szerint nekik nem fontos. Novák szerint a baloldal képlete az, hogy ha nem születik elég gyermek, azt a megoldást választják, hogy bevándorlókkal pótolják őket.

loading...