Visszataszító dologra vetemedtek a Kossuth rádióban, a DK perel

Perel a DK, amiért a Kossuth rádióban tényként kezelték az Elk*rtuk narratíváját, miszerint Dobrev Klára döntött 2006-ban az emberek szemkilövéséről és megveréséről.

Kedden a Kossuth rádió Jó napot, Magyarország! című műsorában a műsorvezető arra kereste a választ, hogy miért voltak kevesen az ellenzéki megemlékezésen, majd arról beszélt, hogy 65 évvel ezelőtt Apró Antal „fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalmárokat, és végül azt mondta, hogy „ugyanezen az elven” döntött Dobrev Klára is „2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről”. „Ma már tudjuk” ezt, fogalmazott a műsorvezető a 24.hu cikke szerint.

A DK közleményben jelentette be, hogy perelni fognak:

„bepereljük az MTVA-t, amiért tényként kezelik az Elk*rtuk összeesküvés-elméletét.”

A DK a közleményében azt írja, az állami rádió propagandistái láthatóan csont nélkül hitték el a Fidesz propagandafilmjében, az Elk*rtuk-ban foglalt összeesküvés-elméletet. Hozzáteszik, hogy bár „az alternatív valóságon alapuló diktatúrák sajátja, hogy soha nem tudhatjuk, mit hoz a múlt, az a tény mindenen túlmegy, hogy a közpénzből működő állami média 2006-tal kapcsolatban 15 év után talál ki újabb hazugságot az eddigi helyett. A Demokratikus Koalíció természetesen beperli az MTVA-t a történtek miatt.”

loading...