Kuncze Gábor beszólt a hazaárulózó Márki-Zay Péternek

Kép forrása: MTI

Kuncze Gábor a Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) volt elnöke, egykori belügyminiszter szerint az előválasztás második fordulójában a DK miniszterelnök-jelöltjének van több esélye nyerni.

„Mostani ismereteink alapján nem lesz szoros a küzdelem. Karácsony Gergely visszalépése után a pártok nem álltak be Márki-Zay mögé, és ennek nem a pártvezetők az okai, hanem hogy a pártok ismerik a szavazóik véleményét, és ehhez igazodnak. Tehát nem ők akarják befolyásolni a szimpatizánsaikat, a szavazóikra hallgatva döntöttek úgy, semlegesek maradnak”

– mondta Kuncze Gábor a 168.hu-nak.

A volt belügyminiszter úgy látja, mind Dobrev Klárát mind Márki-Zay Pétert lehet hitelesnek tartani, viszont ő a DK miniszterelnök-jelöltjét támogatja.

„Úgy látom, Dobrev Klára elkötelezett, felkészült, nagy munkabírású. És az országra is ráférne egy olyan miniszterelnök, aki nőként is tudja látni a világot”

– tette hozzá.

Kuncze Gábort meglepte a főpolgármester visszalépése: „Valószínűnek tartom, hogy nem tett jót neki az az egy hét, amíg taktikáztak egymással Márki-Zay Péterrel. Ha a főpolgármester az első forduló utáni első nap kijelenti, hogy második lett, emiatt versenyben marad, valamint nem tárgyal senkivel, Márki-Zay kényszerült volna visszalépésre. Az egyezkedési folyamat végül oda vezetett, hogy Karácsony lába alól csúszott ki a villamos.”

Azzal kapcsolatban pedig, hogy Márki-Zay gyakran hangoztatja, hogy bár elismeri Dobrev Klára kvalitásait és tehetségét, nem tartja esélyesnek Orbán Viktor ellen, az SZDSZ volt elnöke azt mondta:

„Elismerem Márki-Zay tehetségét, de nem tartom túl jó jósnak.”

loading...