Dobrev Klára Márki-Zaynak: nem tudnék olyan fáradt lenni, hogy hazaárulónak nevezzem a támogatókat

Dobrev Klára nem fél a kérdésektől
Dobrev Klára

Márki-Zay Péter az ATV híradójában hétfőn arról beszélt: nagyon szomorú, amiért Karácsony korábbi támogatói közül többen nyíltan Dobrev mögé álltak be, mert ezzel szerinte Orbán hatalomban maradását szolgálják. Egészen pontosan így fogalmazott:

„Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban.”

Emiatt Márki-Zay az elmúlt 1 hét alatt már sokadszor kényszerült arra, hogy bocsánatot kérjen. most éppen azzal magyarázkodott, hogy fáradt volt. A hódmezővásárhelyi polgármester újabb taszító megnyilvánulása után Dobrev Klára az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette:

nem tudna annyira fáradt lenni, hogy hazaárulónak nevezze más támogatóit.

„Kérném a Pétertől, hogy sokkal óvatosabban!” – fogalmazott a DK miniszterelnök-jelöltje. Szerinte az ellenzéki előválasztási kampányban a negatív kampány nem léphet át bizonyos szintet, nem lehet veszélyeztetni az ellenzéki összefogást meggondolatlan kijelentésekkel.

Dobrev Klára arról is beszélt, hogy arra kérte ellenfelét, adjanak ki egy közös nyilatkozatot, ami a tisztes versengésre vonatkozik.

„Azt kértem és javasoltam, hogy vegyünk bele olyan mondatokat, hogy nem lehet alaptalanul bárkit bármivel, például zsarolással vádolni”

– mondta, majd hozzátette, végül nem jött létre ez a közös nyilatkozat.

loading...